Bakgrund och introduktion

En av mina delresorna på väg mot Sverige efter semester i Boracay, Filippinerna. Philippine Airlines hade bästa pris och flest avgångar på linjen som flygs enbart av widebody-plan.

På flygplatsen

Ankomst till Manila från anslutande morgonflyg som avgått från Kalibo. Eftersom jag flög på en separat bokning inrikes ville jag se till att va i tid ifall förseningar skulle dyka upp. Klockan är 09:30 när jag rullar upp med taxin till Terminal 2 efter transport från inrikesterminalen (Terminal 3). Resa mellan terminalerna går att göra på 2 olika sätt, taxi för ungefär 100SEK eller flygbuss för 10SEK/person. Kan rekommendera taxi då flygbussen inte har AC och den är väldigt liten vilket gör att man kan få stå och vänta i den kön som bildas vid stationen. Check-in går smidigt och 15 min efter att jag ankom med taxin är jag redan genom säkerhetskontroll och passkontroll. Terminal 2 är inget ställe man bör spendera allt för lång tid i. Terminalen är mindre och används endast av Philippine Airlines vilket gör att endast deras lounge finns att tillgå och utan varken status eller businessbiljett. Det finns dock väldigt smidiga laddningsstationer där man kan sätta sig på bekväma stolar och ladda all sin elektronik, ett stort plus!!! Terminalen har en mindre taxfree där priserna är 50% på de mesta dryckerna (Champagne exkluderat).

Ombordstigning och första intryck

Boardingen skedde med buss från terminalbyggnaden ut till flygplanet. Resan ut va väldigt smidig och säkert den kortaste jag varit med om då  planet stod parkerad intill byggnaden. Uppför trappan och högersväng vid påstigning och en vänligt välkomnande av personalen. Slog mig ner på säte 46A alldeles bakom vingen. Undertiden som boardingen pågick kom personalen ut med tidningar, främst lokala tidningar erbjöds men även en internationell på engelska. Även lite karameller erbjöds. Mycket vänligt bemött av personalen och en trevlig stämning i kabinen innan avgången.

Stolen och underhållningssystemet

Intrycket av stolen är en bekväm och mjuk stol som även har stöd som går att vika ut för att vila huvudet mot. Inget underhållningssystem finns på dessa plan i ekonomiklass. 

Internet ombord

Inget internet fanns tillgängligt på dessa flygplan.

Måltider och Service

Redan 20 min efter start påbörjades lunchserveringen. I ekonomi erbjöds de 2 klassiska valen, kött eller fisk. Mitt val för på kötten vilket va liknande större nuggets som var väldigt geggiga och serverades med ris. Maten i helhet påminnde om skolmaten i yngre ålder geggig, enkel och smaklös. Maten va inget plus!!

Sömn

Ingen sömn intogs på denna korta resa. Stolen går alldeles utmärkt att sova i även på längre flygningar.

Ankomst

Efter en inflyggning över downtown Kowloon landar vi på bana 25R 15 min före tidtabell. Snabb resa med tåg från satelitterminalen och smidig genom passkontrollen. Väskorna kom efter 10 min väntan.

Slutsats

Resan var smidig och trevlig med en kabinpersonal som alltid serverade med ett leende. Stolen är ett plus medans maten är ett stort minus på resan.  Kan rekommendera Philippine Airlines för kortare resor under 3 timmar för att förflytta sig inom asien men inte på long-haul.