Hotellbeskrivning

En kortweekend i London där målet med resan var att besöka The Whisky Show. Ett event som är självskrivet i min kalender efter att ha varit där första gången 2012. Hotellet har 398 rum fördelat på 14 våningar. På entréplan finns det en bar och på våningen ovanför finns restaurangen L’Italiano Restaurant. Som alla andra hotell inom Club Carlson erbjuds gratis wifi vilekt uppskattas.

Läge och transport

Hotellet ligger bra till precis bredvid Waterloo station, är granne med Park Plaza Westminster Bridge som ligger på andra sidan gatan. Det är enkelt att ta sig till hotellet, antingen åker man till Westminster och går över bron eller till Waterloo station och går ca 5 minuter. Kommer man med tunnelbanan till Waterloo ska man leta efter utgången ”South Bank” för att komma så när hotellet som möjligt. Från London Heathrow tar man enklast Picadilly Line till Green Park där man byter till Jubilee Line och åker 2 stationer till Waterloo. Total restid blir strax under 60 minuter så länge trafiken flyter på. Precis utanför hotellet ligger London Eye för den som vill vara lite turistig. Tar man Westminster bridge så kommer man till Houses of parliament och kan ta det obligatoriska fotot av Big Ben (för de som är i London för första gången).

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Som Club Carlson Gold medlem har man en egen incheckning längst in vid receptionen. Inget som spelade någon roll i och med att jag var ensam för tillfället att checka in. Fick en gratis uppgradering till ett lite bättre rum, tyvärr ingen gratis frukost även om det inte är något man kan räkna med. Mycket trevligt bemötande vid incheckning, kände mig verkligen välkommen. Lite kort småprat med receptionisten under tiden jag checkades in höjer helt klart betyget. Tyvärr har man varit på en del hotell där receptionisten knappt sagt ett ord eller ens försökt att le lite. Utcheckningen var snabb och enkel, blev erbjuden att förvara väskan om jag ville. Var dock på väg direkt till Heathrow för hemfärd och blev erbjuden en taxi som jag dock tackade nej till.

Rummet

Rummet kändes nytt och var väldigt fräscht, tyvärr inte bästa utsikten (ut över Waterloo station) från mitt rum. Har man tur kan man få utsikt över Themsen. Kom direkt in i sovdelen med en dubbelsäng, efter sovrummet finns det lilla ”köket” samt badrummet och till sist ett ”stort” vardagsrum. I sovrummet finns det tillgång till TV samt diverse förvaringsmöjligheter utöver sängen. Badrummet håller bra standard med både badkar och en duschkabin med ”rainshower”-dusch. Erbjöds både handduk och badrock samt det ”vanliga” utbudet av schampoo, balsam, lotion, munvatten mm. I miniköket fanns det tillgång till alla tänkbara glas som kunde behövas för att nyttja allt i minibaren,  ishink, vattenkokare, micro samt rinnande vatten. Vardagsrummet hade två fåtöljer och en soffa med tillhörande soffbord samt en arbetsplats och rummets andra TV (större än den i sovrummet). En liten finess som helt klart uppskattades var att det även fanns ”svenska” eluttag så man slapp hålla på med adapter. Möjlighet till fast internet för de som inte önskar att nyttja wifi.

Mat, dryck och faciliteter

Det fanns tyvärr ingen tid att utnyttja några faciliteter på hotellet. Vid tidigare besök har jag enbart varit i baren för en öl, ingen bar att skriva hem om direkt även om den tjänar sitt syfte som hotellbar.

Internetuppkoppling

Internet är som sagt gratis, finns wifi på hela hotellet och på rummet även trådat internet. Hastigheten på det trådlösa nätet var helt klart vad man kan önska sig på ett hotell, upplevde inga problem över huvud taget.

Prisindikation

850 kronor (50% av ordinarie pris med 2-4-1)

Slutsats

Helt klart ett bra alternativ för boende i London om man inte vill bo mitt i smeten. Själva området runt hotellet är kanske inte det roligaste men det löser man lätt med en kort resa med tunnelbanan eller en promenad bort mot London Bridge längs med Themsen. Det finns ofta tillgång till 2-4-1 som ClubCarlson Gold (eller högre) på detta hotell vilket är mycket trevligt när man reser över helgen. Skulle definitivt rekommendera detta hotell till andra om man är ute efter ett bra hotell som ligger någorlunda centralt utan att kosta allt för mycket.