Hotellbeskrivning

Centralt hotell mitt på Alexanderplatz, mötesplatsen i gamla Östberlin. Hotellet är med sina 37 våningar ett tydligt landmärke, som nästan alla invånare och turister känner till. Hotellet erbjuder en vacker utsikt över staden – se till att be om ett rum högt upp!

Läge och transport

Hotellet ligger precis bredvid flera shoppingcentrum inkl. Galleria Kaufhof och har utmärkta förbindelser med S-bahn (pendeltåg), U-bahn (tunnelbana), spårvagnar och bussar. Buss till Tegel flygplats (TXL) avgår ca var tionde minut ca 200 m från hotellets entré. Hotellet ligger på gångavstånd till Prenzlauer Berg, ett av de trendigare områdena i forna Östberlin med ett intressant utbud av restauranger, butiker, nattklubbar etc.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckningen gick mycket smidigt, då det vid incheckningstillfället stod fyra receptionister vid disken. Utcheckning löstes genom att droppa nyckelkortet (går bara om rummet betalas vid incheckning eller är förbetalt). Jag är medlem i Club Carlson men har ingen status. Bemötandet var mycket trevligt.

Rummet

Standardrum på våning 24 med bra utsikt över staden och tillräcklig storlek med twin beds, två stolar och ett bord samt TV. Något som störde mig var avsaknad av vattenkokare (te/kaffe) på rummet då detta normalt ingår på de flesta hotell i Rezidor-gruppen. Rummet var rent och snyggt med funktionell design. Dusch och separat toalett, vilket jag uppskattar när man bor två i rummet. Säkerhetsbox och minibar fanns.

Mat, dryck och faciliteter

Restaurang/bar finns på entrévåningen – dock utnyttjade jag inte denna. Jag åt vid detta tillfälle inte frukost på hotellet, men har kollegor som gjort det och rapporterat ett ganska varierat utbud, så ungefär det som kan förväntas. Gym finns att gratis tillgå för hotellets alla gäster – jag besökte det en kortare tid för lite cross-fitövningar och noterade ett utbud av cardiomaskiner men inga fria vikter. Det finns bastu/spa, men det kräver bokning så jag besökte det inte under min vistelse. Hotellet har en omfattande konferensanläggning som jag vid tidigare tillfälle har använt och varit nöjd med.

Internetuppkoppling

Kabelbundet internet finns i samtliga rum. Det är avgiftsbelagt för standardrum, således använde jag det inte under min endagarsvistelse denna gång. Jag har tidigare använt det och hastigheten är tillfredsställande för t.ex. streaming. Trådlöst internet med begränsad hastighet finns tillgänglig gratis i hela hotellet.

Prisindikation

89 EUR

Slutsats

Mitt naturliga val för ett centralt hotell i östra delarna av Berlin som väl fyller mina behov. Jag rekommenderar kan varmt rekommendera detta hotell till framtida besök i Berlin, om man önskar bo på den östra sidan av staden.