Bakgrund och introduktion

Jag har alltid fascinerats av flyg och allt som hör till. Redan när jag var liten var jag först att slita upp plastlådorna som innehöll flygplansmat, i ren nyfikenhet och iver över att äta och i tanken betygsätta maten. Jag känner mig som mest levande när jag befinner mig på en flygplats och valde att resa runt i världen med en brinnande nyfikenhet.

Men det var när jag träffade min poängsamlande sambo som är en riktigt praktnörd som med enkelhet kan peka upp mot skyn och säga exakt vad det är för plan som flyger där. Som kan allt om motorer,  olika poängsystem och flygbolag. Det var när jag träffade honom och han introducerade mig för Business class.se samtbörjade ta med mig på resor som även jag blev hooked. Uppgraderat hooked om man ska vara riktigt nördig.

Så därför tänkte jag berätta om min födelsedagsresa till Curacao som vi gjorde i påsk. Hope you like it!

På flygplatsen

I 2 månader hade min sambo hållit resan hemlig och när vi äntligen stod på Arlanda och jag kände det välbekanta suget i magen – ni vet den speciella känslan man får på flygplatser och jag kunde börja se framemot resan på riktigt. Han hade kommit överens med incheckningspersonalen att jag inte skulle gå fram till incheckningsdisken, allt för att hålla hemligheten lite längre vid liv.

Väl i loungen berättade han vart vi skulle och jag blev förvånad men samtidigt jäkligt överraskad.  1 Vecka i Toronto var bokat och vår rutt såg ut på följande vis: SK527 (Boeing 737-800) 15.20 till LHR med platserna 1E och 1D. Därefter nästan direkt boarding på Air Canada (Boeing 767-300) 17.30 där vi hade platserna 1K och 1F i Executive first.  Jag var lyrisk då jag aldrig tidigare hade rest i Business class i just ”classic pod” sätena. Min tidigare upplevelse från just businessclass var ARN-SHA förra året i en äldre SAS-kärra. Nu vart detta också en äldre 767:a men ändå, att sitta en pod var så coolt.
Själva loungen i Stockholm behöver inte vidare presentation.  Den är helt OK. Kunde varit bättre men har allt man behöver och är fräsch. Samma sak med flyget över till LHR, det är fritt snacks och jag överkonsumerade Cola Zero som vanligt. Resan gick smidigt och adrenalinet hade ravefest, mina förväntningar på denna resan var höga.

Väl på plats i London hade vi bråttom, men vi hann in om Singapore Loungen för att kolla in den. Jag gillade den starkt, speciellt glassen de serverade i små burkar. Buffen såg fräsch ut och toaletterna med kombinerad privat dusch vart väl utrustade med lyxiga toalettartiklar. Jag tänkte på hemresan och på de 3 h vi hade i London och kände väl ingen direkt sorg över det. Finns det lounge, eller i detta faller Lounger då LHR är väl utrustade med dessa så kan jag spendera timmar på flygplatser.

Lounge: Lufthansa Senator Lounge

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Väl på plats på Air Canada serverades det champagne, juice eller vatten. Insläppet var i början av planet och jag fick lite känslan av att vara ett ”djur i bur” som alla sneglade på då ekonomiklass var tvungna att passera oss i business. Låt mig vara ärlig. Det är fantastiskt att kunna checka in snabbare, ha tillgång till lounge och sitta och njuta i sjyssta säten medans andra trängs i ekonomiklass.  Missförstå mig inte, min inre gudinna njuter av denna lyx. Men ibland känns det hela som en show. Vilket jag kan förstå,  för vilket bolag vill inte göra sin produkt attraktivare? 🙂

Innan start fick vi våra menyer och fick göra våra val. Jag valde en fräsch förrätt bestående av chilifrästa Scampi med tonfisk och chilimayo samtbröd, till det serverades en parmesan och tomat sallad och en jäkla massa bubbel. Till varmrätt gick jag på lamm med potatismos (ursäkta för den dåliga bilden) samt ett glas Cabarnet. Efterätten bestod av färsk frukt och olika smaker glass. Jag tog en kaffe till det samt ännu ett glas bubbel. En timme in in i flygningen började dryck serveringen och kort därefter fick jag maten. Det hela gick väldigt smidigt och personalen var otroligt proffsig och serviceminded.

Vid det här laget var jag lite berusad och beslöt mig för att slötitta på en film innan jag fällde ner sättet och sov några timmar.

Stolen och underhållningssystemet

Jag upplevde stolen som oerhörd bekväm och jag hade inga som helst problem att ligga raklång eller vrida mig åt olika håll. Den var enkel att manövrera och designen på den gjorde man reste mer ”privat” än i vanliga säten. Det var otroligt bra, och det gjorde absolut ingenting att man fick sträcka sig över om man ville prata med sin medpassagerare. För skulle det vara så att man hade velat ha ett mer privat samtal så har man faktiskt plats att sitta 2 st mittemot varandra då denna möjligheten finns.

Ankomst

Jag vaknade upp 2 timmar innan landning, lagom till att ett lättare kvällsmål skulle börja serveras. Bad om en extra stark kaffe, vilket jag gladeligen fick. Till det serverades mackor färsk frukt och olika former av mackor. Ingen wow upplevelse men helt okej.  Jag var ändå väldigt nöjd med upplevelsen ombord och kan rekommendera både flygbolag och produkten.

Vi var en av de första som kom av planet och hamnade därmed nästan först i kön till Immigrations. Vad som hände där är en annan recension, för det visade sig att vi skulle flyga vidare till Bogota. Fortsättning följer..rukt och olika former av mackor. Ingen wow upplevelse men helt okej.