Hotellbeskrivning

Hotellet är en uttjänad Boeing Jumbo 747-212 B. Köptes av Singapore Air Lines och premiärflögs 1976. Hade sen flera ägare däribland PANAM. Slutade sina dagar som charterkärra åt Transjet och ställdes av 2002 på Arlanda. Köptes av Oscar Diös som också driver Uppsala Vandrarhem och Hotell. Öppnade som hotell 15 juni 2009. Rymmer 27 rum typ enkelrum, dubbelrum och Hostel med 4 bäddar/rum för dam eller herrar. I nosens BV finns reception och frukost avdelning. På övervåningen en cockpit ombyggd till bröllopssvit och en stor avdelning med business stolar som kallas för Baren. I motorerna kan man enligt obekräftad källa också övernatta…

Läge och transport

Hotellet hade en parkering men de flesta liksom jag tar sig enklast dit med Gula P-bussen ALFA som går varje 15 min på dagtid.

För att komma in kan man använda gallerdurkstrappa eller en bygghiss. Jag valde hissen och fick hålla knappen intryck hela resan.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Väl inne möts man av stor skylt ”Ta av dig skorna inne i planet”. Receptionen var minimalt och inrymmde även

Rummet

Rummet är var litet, ca 6 m2 men mycket trevligt inredd. I ingångsändan fanns en minibar med 1 starköl, 1 flaska vi och 1 Ramlösa som var gratis. Sen sängen i längsled men okay att passera. Vid dörren en Safety-On-Board som var roligt gjord. Längst ned i rummet ett minibord och en stol. Här fanns ingången till toaletten litet men OK ett raperi täckte dusche som var lika tor som på Silja-Est Line båta

Mat, dryck och faciliteter

Baren på andra våningen var öppen till 23:00. I receptionen kan man dygnet runt köpa mackor och snacks samt kaffe, te, vatten, öl och vin.                                                     Frukosten var enkel men mycket god svensk frukost. Frallor, leverpastej, salami, ost, kokt ägg och Kalles Kaviar gick åt som mest.

Internetuppkoppling

Frukosten var enkel men mycket god svensk frukost. Frallor, leverpastej, salami, ost, kokt ägg och Kalles Kaviar gick åt som mest. Baren var öppennär jag kom men efter en lång flygning från Kina längtade jag efter sängen. Gym och relaxavdelning saknade.

Prisindikation

Hade bokat dubbelrum utan dusch men blev uppgraderad till enkel med toa och dusch. Pris 975 SEK

Slutsats

Fritt Wifi fanns.