Bakgrund och introduktion

Denna flygtur var inledningen på en veckas semester på Teneriffa (Hotel Botanico). Hoppas kunna lämna en recension av detta förnämliga hotell vid senare tillfälle.

På flygplatsen

Vi hade redan kvällen innan checkat in väskor och barnvagn eftersom vi då anlände från Bodö där vi hälsat på släkt. Formaliteterna var därför enkelt avklarade. Några få medpassagerare i säkerhetskontrollen som gick på maximalt 5 minuter. Vi intog därefter frukost i SAS Gold loungen. Lugnt och skönt. Ca 5 personer i loungen. Frukostutbudet var det sedvanliga. Inget som stack ut åt något håll.

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Redan i gaten förstod vi att det inte skulle bli trångt. Uppskattningsvis var beläggningen 25% i GO och kanske något liknande i PLUS. Således var det mycket gott om utrymme. Boarding skedde i ordning men det spelade inte någon egentlig roll eftersom vi var så få passagerare. Kabinen i SAS 737-700 var sliten och saker och ting satt löst och toaletten luktade av frekvent användning och lätt eftersatt underhåll.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen känner säkert de flesta till. Sedvanlig SAS-stol helt enkelt med ok benutrymme. Underhållningssystem finns inte på SAS short haul.

Internet ombord

Fanns inte.

Måltider och Service

Personalen var mycket trevlig och kompetent och gav god service rakt igenom denna flight på 5.30 h. Tyvärr fanns det inte något varmt alternativ i kafévagnen vilket verkligen hade behövts på denna långa flygning.

Sömn

Inte denna gång.

Ankomst

Snabbt intaxning till gate och snabb deboarding. Bagaget kom snabbt inom 10 minuter.

Slutsats

Mycket behaglig flygning. Till viss del beroende på den låga beläggningen men även för att besättningen gjorde ett gott jobb.