Hotellbeskrivning

Kempinski Hotel är ett 5-stjärnigt hotell som ligger mitt i centrala Sankt Petersburg intill en mysig liten kanal. Precis som man kan förvänta sig är detta ett lyxhotell som lever upp till sitt rykte. Det andas verkligen det gamla, stolta Ryssland man har sett i filmer som Anastasia.

Utvändigt är det jättefint men interiören är till och med ännu bättre. Kärlek vid första ögonkastet med andra ord!

Läge och transport

Hotellet ligger verkligen mitt i centrum, kunde inte ha drömt om ett bättre läge. Detta är ju en stad man verkligen vill gå runt och upptäcka till fots. Att strosa runt längs Sankt petersburgs gator, torg, pampiga byggnader och mysiga kanaler är som att befinna sig i en mysig vinterdröm.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Givetvis var personalen jättetrevlig. Man ska inte förvänta sig mindre av ett hotell av den här kalibern och det vet dom om. Det var aldrig några sura miner eller den där lite trötta känslan man kan få i andra delar av Ryssland. Alla var hjälpsamma och trevliga.

Rummet

Sett till att det är rätt mycket billigare att vara i Ryssland än i Sverige så förväntar man sig så klart att rummet ska vara av toppkvalitet när det kostar 2 000 kronor natten. Och vi var verkligen supernöjda! Stort, rent och fint. Kändes lyxigt liksom. Internet funkade helt utan problem. Så på nätterna kunde vi kolla på HBOs serie Cathrine the Great om Rysslands berömda drottning och min sambo kunde även testa lite några av världens mest populära casinospel, så han var helnöjd. Min enda invändning är väl att rummet kunde ha varit lite större.

Mat, dryck och faciliteter

Jag älskar mat. Alltså jag verkligen älskar mat. Min sambo tycker jag är lite jobbig ibland som pratar om vad vi ska äta nästa gång medan vi äter, men jag är en foodie till hjärtat. Av den anledningen är det såklart extra kul när ett hotell verkligen har gjort sig ett namn för sin mat. Här finns exempelvis en helt utsökt vinkällare som både är supermysig och har massor av spännande viner. Sedan har vi den fantastiska restaurangen Bellevue som har en magisk utsikt över staden och har jättegoda fiskrätter. Givetvis finns här också ett jättefint spa!

Internetuppkoppling

Som sagt funkar internetuppkopplingen bra! Vet inte hur det är om man ska göra några jättetunga grejer, men att spela onlinespel och kolla Netflix gick hur bra som helst.

Prisindikation

2000 sek

Slutsats

Vi är båda jätteglada över att vi valde att bo här. Den enda nackdelen var kanske att man inte riktigt ville lämna hotellet.