Bakgrund och introduktion

Jag skulle flyga till Paris och då jag bor i Jönköpings trakten tänkte jag testa den ny linjen JKG-FRA med BMI regional via Frankfurt och sedan med Air France vidare till Paris.

På flygplatsen

Jag anlände till flygplatsen med taxi cirka en timma innan avgång, då flyget skulle gå 07:35 . Det var två personer innan mig i incheckningskön. Då jag bara reste med handbagage gick incheckningen smidigt och jag fick mitt bording pass och önskades trevlig resa. Det var även kort kö till säkerhetskontrollen. På Jönköpings flygplasts finns ingen lounge men däremot gratis WIFI och kaffeautomat. Flyget som kom i från Karlstad skulle landa 07:10 men anlände en kvart tidigt så ombordstigningen kunde påbörja tidigare.  Nästan ingen kö till bordingen och sedan en kort promenad till flygplanet i morgonsolen.

Ombordstigning och första intryck

Det blev lite kö i trappan till flygplanet men väl ombord stog flygvärdinnan och hälsade alla välkomna. Inredningen i kabinen hade några år på nacken och var ganska sliten. Kapten meddelade att vi väntade lite turbulens över Tyskland men annars bra väder. Medan vi taxade ut genomfördes en manuell säkerhetsdemonstration. Vi kunde lyfta 10 minuter tidigt och flygtiden beräknades till 1 h 40 min.

Stolen och underhållningssystemet

Flygplanet var en Embraer 145 med 49 stolar i en 1+2 konfiguration. Stolen var bekväm och fult tillräkling för en kortare flygning. Kabinen var ganska sliten och skulle behöva en renovering. Benutrymmet var som förväntat. Ombord var det en beläggning på tunt 45%. Längst fram fanns det lilla pentryt och längst bak toaletten.  Ombord fanns BMI regionals ombord magasin i stolsfickan.

Måltider och Service

Efter start började vår flygvärdinna förbereda frukost serveringen och snart kunde serveringen börja. På den tidiga avgången serverades en macka med ost och paprika samt varmdryck och juice antingen äpple eller apelsin. Serveringen kändes bra anpassad efter kabinklass och linje. Det erbjöds på fyllning av kaffe och te innan skräpet samlades in.

Det var en flygvärdinna ombord som serverade och skötte säkerhetsdemonstrationen. Genomgående vänlig service.

Ankomst

Vi landade lite tidigt och taxade in mot terminalen och fick bussgate men det var en kort busstur mot terminalbyggnaden. Efter som jag inte reste mad incheckatbagage gick formaliteterna snabbt.

Slutsats

Sammanlagt en smidig flygning och en bra ombordprodukt. Bra alternativ för att komma till Frankfurt och vidare där i från. Rekommenderas.