Bakgrund och introduktion

Det var tid att mönstra av min senaste båt och det blev en flygavmönstring till min stora glädje. Resebyrån hade bokat Bryssel-Amsterdam-Göteborg på sjömansbiljett. Hade ingen aning om att det gick flyg Bryssel-Amsterdam så det skulle bli spännande att se hur snabbt det skulle gå.

På flygplatsen

Kom till flygplatsen mycket tidigt med mina filippinska kollegor som mönstrade av efter 6 månader ombord. Checkade in i automat och lämnade väskan som priority-taggades tack vare mitt Flying Blue Silver. Efter en lång promenad och några inköp av bland annat belgisk choklad blev det tid för några avmönstringsöl.

Ombordstigning och första intryck

Ombordstigningen började lite försenat och Skypriority användes. Det var ett litet plan (Fokker F70) som skulle ta oss till Amsterdam och flygtiden var beräknad till 30 minuter. Ganska god beläggning ombord.

Måltider och Service

På detta korta hopp lyckades KLM servera nachos och vatten till alla i ekonomi. Är mycket imponerad av detta och det gällde att slänga i sig chipsen snabbt. Personalen var mycket trevlig.

Ankomst

Vi landade före tidtabell och kom fick bussgate vilket innebar att bussen stannade i princip utanför loungen som jag såklart besökte i väntan på sista biten hem till Göteborg. Frågade piloten som bekräftade att detta var KLM:s kortaste flygning.

Slutsats

En mycket kort flygning som flöt på fint och med en överraskande service.