Bakgrund och introduktion

Åkte på jobbresa till Curaçao i nov. 2014 och fick då chansen att testa KLMs World Business Class på en av deras 747:or. Ditresan satsade jag på lower deck och returen på upper deck.

På flygplatsen

Snabb incheckning och direkt till loungen. AMS är lite annorlunda då dom har säkerhetskontrollerna vid gaten i non-schengen delen. Stor lounge med frukost och rätt mycket folk för att vara en söndag morgon.

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Säkerhetskontroll med full body scan och passkontroll vid gaten. Därefter blev det att vänta ett tag då boarding började 20min. efter utsatt tid. Väl ombord fick man välja mellan champagne, apelsinjuice eller ett glas vatten. Kabinen såg ren ut fräsch ut och pursern hälsade på alla i business class.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen är av modell fully flat och eftersom jag reste ensam hade jag valt plats 4A som har lite mera avskildhet än de andra och 1A var redan upptagen. Dock tyckte jag inte stolen blev fullt så flat om man jämför med stolen på Swiss. Underhållningssystemet får väl anses helt okej även om upplösningen på skärmen verkade rätt låg i förhållande till skärmens storlek. Men en hel del filmer och musik fanns att tillgå.

Måltider och Service

Flygningen inleddes med frukost strax efter start. Menyn finns som bilaga längre ned. Till huvudrätt som serverades 1,5 timme för SXM valde jag fisken. Den var OK men inget utöver det vanliga. Har ätit bättre ombord. Ostarna till dessert var dock riktigt goda. Mellan SXM och CUR, som tar 1,5 timmar, serverades en smörgås och valfri dryck.

Sömn

Eftersom flyget avgick 08:40 och jag sovit gott på hotell natten innan fanns inget behov av sömn under denna flygning.

Ankomst

Eftersom KLM flyger rutten AMS-SXM-CUR i en ”cirkel” så inkluderade denna flygning en mellanlandning på en timme på SXM. Under tiden fick man inte lämna flyget man städerskor kom ombord för att plocka upp största delen av skräpet i kabinen. Man erbjöds även nåt att dricka under tiden. Endast 3 personer ur business class steg av på SXM och två nya passagerare steg ombord.

Slutsats

En helt okej flygning som anlände något försenad till CUR. Maten hade kunnat vara bättre men servicen och dryckerna var inget att klaga på.