Hotellbeskrivning

W French Quarter New Orleans lever upp till W-hotellens paradigm vad gäller häftig design och kul detaljer. Hotellet har en trevlig innergård med pool om än liten. Det finns även ett litet gym. Restaurangen lever upp till New Orleans rykte som matstad, enbart den (om du inte bor på hotellet) är väl värd ett besök. Dock, ta med en varm tröja då luftkonditioneringen körs på max.

Baksidan är att tolkningen av Big Easy, är lite väl ‘easy’. Tyvärr visade det sig att servicen haltar. Personalen tar det lite väl lugnt i alla lägen.

Läge och transport

Läget kan beskrivas som: utmärkt. Hotellet ligger bra till med lagom avstånd från Bourbon Street så kvarteren är lugna. För den festsugne ligger allt nära till. En del bra reatauranger ligger på samma gata.

Att ta en taxi, eller Uber, från flygplatsen renderar en kostnad på USD 33. Detta pris är faställt av stan’ och är lika oavsett om du tar en taxi i kön eller bokar en Uber-bil med deras app.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckningen gick snabbt om än något märklig då den som skötte vår incheckning samtidigt tog emot nyss inkommen tvätt (!?). Kanske be en kollega hjälpa till?

Utcheckningen var smidig, räkningen var redan klar och hade anlänt per e-post redan kvällen innan. Vissa justeringar tilltog, men inget avgörande.

Rummet

Ett första intryck ger det, nästan, sedvanliga ‘Wow’! Rummet var dock rätt litet, men ytorna väl nyttjade och en del praktiska detaljer finns lite här och var. Förutom en skän och stor säng finns ett skrivbord, stor TV, minibar, vid skrivbordet en lucka som gömmer flera eluttag, USB-uttag för laddning, etc. (se bilder).

Badrummet går i en varm ton och har en vägg av frostat glas mot övriga rummet. De obligatoriska ”sink side six pack” var placerade i duschen och vid handfatet. Morognrockarna fanns i garderobern. Där finns även strykbräda och ‘safetyboxen’. Tyvärr fanns inga tofflor på rummet när vi anlände, men dett samtal med receptionen så dök de upp.

Att personalen tog det väl lugnt märktes då rummet inte städades en dag utan vi fick vänta, klockan nio på kvällen, på att få det fixat efter en liten påminnelse. Det lovades dyrt och helöigt att det inte skulle upprepas. Tyvärr, samma sak upprepades ånyo kvällen därpå – denna gång skrev det ut en voucher till restaurangen och det drogs av från räkningen, under ett regn av ursäkter.

Mat, dryck och faciliteter

Restaurangen SoBou rankas bland de övriga av de bättre i kvarteret. Om du inte bor på just detta hotell så är SoBou väl värt ett besök. Den gumbo som severades var den bästa vi provade (av många) under hela vistelsen i New Orleans. Frukosten serveras också i restaurangen. Baren, i anslutning till restaurangen, håller mixologins fana högt. De har, förutom ett standardsortiment, även ett antal signaturdrinkar, varav en bjuder på ett par solglasögon …

Om du har ett SPG-kort så ta med det il restaurangen och tjäna extra poäng eller få en rabatt – detta om du inte bor på hotellet.

Internetuppkoppling

Snabb och gratis!

Prisindikation

USD 304

Slutsats

Ett läckert och kul hotell i franska kvarteren. Hotellet ligger bra till och har en trevlig atmosfär. Många kul detaljer. Men, med tanke på den haltande servicen och lite väl snål kompensation för detta så kan jag inte rekommendera detta W. Det står inte i paritet med vad W står för. Nästa gång i New Orleans så kommer jag prova något av de andra hotellen i Starwood (både Le Meridien och Westin ser bra ut och ligger bra till) eller det lilla townhouse som rymmer det hotell som ingår i SLH.