Bakgrund och introduktion

Skulle på BC träff i Stockholm och Göteborg så passade på att åka Plus, dessutom var det en poängresa.

På flygplatsen

Checkade in på flygplatsen då jag inte kunde checka in varken med appen eller via internet för hela resan till Göteborg. Så fick ett boardingpass hela vägen utan problem och checkade in en väska till Stockholm. Detta var första gången jag inte fick en röd prio tag på min väska, det kändes lite ovant.

Ombordstigning och första intryck

På grund av att planet var försenat från Arlanda till Luleå så var vi några minuter sena, det var något strul på Arlanda men de sa inte riktigt vad det var.

Var precis som vanligt att gå ombord men det var lite ovant att sitta långt fram i planet. När de inte hade olika klasser inrikes så kunde man ju sitta långt fram bara man hade guldkort och kunde välja plats i förväg. Det förekommer ju inte någon preboarding på sas inrikes så alla går ombord i en blandad ordning. Det var fler rader SAS Plus än jag trott på denna flygning, 8 stycken och jag satt vid fönstret på plats 4F.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen är ingen skillnad mellan de andra stolarna ombord. Det är helt enkelt en vanlig SAS stol. Jag har inget svårt att sitta i stolar men tycker stolen är helt ok helt enkelt. Det enda underhållningssystemet som finns ombord är ett högtalar system där personalen ombord kan säga saker till passagerarna. Som vanligt är det svårt att höra vad de säger och det är ingen skillnad vart man sitter för det hörs lika dåligt trots detta.

Måltider och Service

Första gången jag testade en rostbiffmacka och tyckte faktiskt den är helt ok macka, tog även en muffins, en chokladbit och en dricka. Utbudet är ju lite klent på inrikes kan man tycker och alkoholen kostar pengar.

Ankomst

Vi ankom ca 20 minuter försenade, då vi åkte från Luleå ca 20 minuter sena så lyckades vi inte ta in något fast kaptenen som vanligt säger att vi sätter högsta fart mot destinationen.

Slutsats

SAS plus är en lite bättre produkt jämfört med SAS Go men inrikes då den kostar så mycket mer än Go så känns den inte särskilt prisvärd då det är ett väldigt begränsat utbud av vad man kan få ombord i form av mat och dryck utan extra avgift.