Läge och transport

I nordöstra delarna av centrala Melbourne ligger hotellet som de själva kallar “boutique in size, yet grand in style”. Totalt 185 rum fördelat på 10 våningar.
Taxi var det färdsätt jag valde till och från flygplats men det går även att ta sig till Southern Cross station och därifrån flygbuss.

Det går med fördel att promenera runt i de centralare delarna av Melbourne eller så tar man någon av de alla spårvagnslinjer som går bara ett par gator bort. Det finns även en gratislinje runt centrum.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Jag anlände i taxi och fick genast hjälp med att lasta ur väskor, medan jag betalade chauffören, och att bära in och hålla de jag inte ville ha med mig fram till receptionsdisken. Under incheckningen blev jag erbjuden ett glas mousserande. blev tilldelat ett rum på 10:e våningen samt informerad om öppettiderna på executiveloungen. Allt gick snabbt och smidigt utan några konstigheter.

Efter en liten stund kom det upp en välkomstgåva till rummet i form av en chokladskål med godis samt en flaska juice.

Rummet

Trivsamt och modernt rum med den som vanligt kanonsköna Marriottsängen. Tyvärr var utsikten lite tråkig och riktar rakt in i huset på andra sidan bakgården.

Badrummet hade endast dusch vilket passar mig utmärkt då jag inte brukar bada.

Mat, dryck och faciliteter

Frukost serverades i executiveloungen och jag måste säga att jag blev lite besviken på utbudet. Det var väsentligt bättre hos t.ex. Marriott Brisbane. Särskilt så var det den varma delen som var väldigt begränsad. Det var också ovanligt dyrt ($35) att lägga till frukost nere i matsalen, jämfört med t.ex. Marriott Brisbane ($10). Serveringen på kvällen var också lite sparsam jämfört med många andra executivelounger hos Marriott. Servicen var tyvärr inte heller på topp utan ganska oengagerad.

Jag var nere på gymmet ett par eftermiddagar och det var då helt tomt. Under en period var det lite folk i poolen men långt ifrån välbefolkat.

Internetuppkoppling

Internetuppkoppling är gratis för alla medlemmar av Marriott Rewards. För platinummedlemmar ingår dessutom fritt high-speed internet.

Prisindikation

$249 (AUD) exkl frukost

Slutsats

Ett mycket bra hotell men som inte levererade det lilla extra som jag faktiskt hade förväntat mig.