Bakgrund och introduktion

Del av jorden runt resa (del 6 av 13)

På flygplatsen

På BKK har THAI en egen ingång i terminalen för First o Business passagerare. Absolut noll kö till incheckning och säkerhetskontroll, en person före i kön till passkontrollen. Det fanns t o m pallar att sitta på när man checkade in. Bra jobbat Thai Airways!!!

Stor flygplats, lång promenad till loungen – som å andra sidan låg precis vid gaten där vi åkte ifrån. Loungen har gott om plats, var belagd till kanske 10% när vi var där en vanlig tisdag förmiddag. Europeisk och Asiatisk frukost aptitligt presenterat i buffé-form. Bra WiFi. Det som möjligen kan anmärkas på är att det bara finns en sorts sittplatser, en kanske inte helt bekväm fåtölj (om man är fullvuxen:-). T ex om man skall äta kan det kännas bra att sitta vid ett riktigt bord. Men på det hela taget ett behagligt ställe att vänta på flyget på.

Lounge: Thai Airways Royal Silk Lounge, Bangkok Suvarnabhumi (BKK), E-piren

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Efter den smidiga incheckningen var det lite konstigt att man fick ”boarda” till vänteområdet via samma kö som alla andra. Å andra sidan hade nästan alla passerat när vi kom – så inget köande. Efter några minuters väntan släpptes vi ombord som passagerare 2 och 3 via business egen brygga. Vänligt mottagna.  Champagne, Gula änkan, innan take off. Bussiness kabinen, med 6 rader i 2+2+2 konfiguration, blev fylld till ca 80-90%.

Stolen och underhållningssystemet

Thai ”standard” business stolar – samma som på 777’an några dagar tidigare. Stolarna har många inställningsmöjligheter och är helt ok att sitta i (dock ej sova i – se min recension från nattresan med 777’an). En något liten skärm, men många filmer och TV serier att välja på. Naturligtvis musik och spel. Efter måltiden skrattade jag mig igenom ett antal avsnitt av min favoritserie; The Big Bang Theory, ända tills det var dags för landning.

Internet ombord

Ja – men till en kostnad (5 US$ för 10MB)

Måltider och Service

Två sorters champagne (som vanligt på THAI ?). Till förrätt rökt lax. Till huvudrätt tog jag biff ”Hong Kong style” – riktigt gott. Min fru åt kyckling med något slags asiatiskt stuk – verkade inte vara lika gott. Till dessert färsk uppskuren frukt. Och till allt detta dracks det naturligtvis Gula änkan (och lite vatten). Till det inte alltför goda kaffet serverades en alldeles utsökt chokladkaka.

Servering och uppassningen var professionell, men gav ett lite ”trött” intryck. Jag antar att kabinpersonalen har det tufft nuförtiden med nästan alltid fulla plan.

Sömn

Var inte aktuellt – tack o lov, med dom stolarna.

Ankomst

Business passagerarna släpptes av först. Man kunde åka elbil till passkontrollen 1 km bort. Men till skillnad från Air India som bjöd på detta vid ankomsten i Delhi så kostade det här 65 HK$. Vi föredrog att promenera. Passkontroll gick smidigt och vid bandet hade alla ”priority” väskor redan anlänt.

Slutsats

Incheckningen var imponerande smidig. Loungen var trevlig och välförsedd. I övrigt var flygningen inget att yvas över – återigen ”en vanlig dag på jobbet” för Thai.