Bakgrund och introduktion

Flög LPI-AMS-NUE och NUE-AMS-LPI med KLM Cityhopper. Samma flygplanstyp och säte på alla fyra sträckorna. Då inte Nürnberg går att välja som ankomstflygplats får det bli AMS. Det som skiljer sig åt är att på Den längre sträckan LPI-AMS serveras en rejälare smörgås och på den kortare mellan AMS-NUE bara ett snacks.

På flygplatsen

Linköping city airport är alltid lika smidigt. Då jag bara flög med handbagage kunde jag gå från jobbet inne i stan bara någon timme innan flygets avgång och sedan bara gå rakt igenom säkerhetskontrollen ut till gaten. Inga problem med gångavstånd på flygplatsen då terminalen inte större än en vanlig Svensson-villa. Finns en varuautomat som tar kort om man är törstig eller sugen innan flygningen samt gott om sköna fåtöljer att sitta i och gratis tidningar att läsa. Räcker gott och väl för en liten stunds väntan på ombordstigning! Rekommenderar LPI starkt till alla som bor i den här delen av landet.

Ombordstigning och första intryck

Man går ut från terminalbyggnaden och upp till planet via en övertäckt trappa. Kallt men väldigt smidigt. Cityhopper-planen är oftast väldigt fräscha och nya (levererade 2010-2014).

Stolen och underhållningssystemet

Har bara provat Cityhopper i Business class förut, men ekonomy-stolen är också helt okej för den här korta flygningen.

Internet ombord

Nej, inte ännu.

Måltider och Service

Fick en god smörgås och tog en kopp kaffe samt vatten till. Vill man ha läsk, jucie, öl eller vin så får man det också, gratis. Mer än vad många andra bolag erbjuder inom europa. Trevlig och snabb service ombord.

Sömn

Inte aktuellt.

Ankomst

Bussgate. Enda nackdelen är om man ska flyga vidare ytterligare en sträcka Cityhoppern så man då bli transporterad till en helt annan del av Schipol och får promenera tillbaka till B-gaterna, vilket tar 10-15 min. Retligt då det var exakt samma plan som jag skulle vidare med. Annars väldigt trevlig flygplats.

Slutsats

KLM har hittat något unikt med sin Cityhopper-service där dom flyge rin folk från små flygplatser runt om i europa och sedan tar dig vidare ut i världen. Denna gång skulle jag bara till Tyskland och det fungerade det också 🙂