Bakgrund och introduktion

En resa till alperna med Slopetrotter visade sig ske medelst ett chartrat Austrianplan. Blev aldrig riktigt klok på hur det hängde ihop men det funkade utmärkt hur som helst.

På flygplatsen

Smidig incheckning i Austrian/Swiss incheckningsdiskar som sköttes av Menzies. Inget att anmärka på alls förutom möjligen att allt bagage skulle in i ”Specialbagage”. Inget problem att få kreditera sina poäng till Eurobonus heller.

Supersnabb säkerhetskontroll idag och efter lite shoppande hittade vi en bar som serverade galet stora öl (75 cl!). Vi petade utan större ansträngning i oss varsin medan vi som vanligt spelade Backgammon.

Ombordstigningen påbörjades i god tid och de var ganska noga med att folk skulle kliva ombord enligt radindelning. Smidigt! Ingen prio gavs till eventuella statuspassagerare eftersom det ju var ett chartrat flyg.

Ombordstigning och första intryck

Leende flygvärdinnor som välkomnade vid dörren. Kändes rent och fräscht.

Stolen och underhållningssystemet

Trevlig kabin med 3-3-konfiguration och såna där nya tunna säten. Tyckte det funkade finfint, betydligt mer benutrymme än med de gamla tjocka sätena (som att jämföra platt-tv med tjoc k-tv lite granna faktiskt).

En liten tv-skärm kom ner från taket där säkerhetsvideon spelades upp.

Internet ombord

Nej

Måltider och Service

Jag har flugit med Austrian förut och då fått en gigantisk muffin/äpple i påse och nåt annat. Här serverades varm mat och min förbeställda VGML (veganskt vegetariskt) bestod av en riktigt god grönsakscurry med lite bett i samt några bitar frukt till efterrätt. För övriga fanns en vegetarisk pasta och kyckling att välja på. Mr Sofia ville ha kycklingen men den var slut när de kom till oss.

Alkoholfria drycker samt vin och öl serverades frikostigt utan extra kostnad medan starksprit kostade €3 per liten flaska. Rätt överkomligt om man ville ta sig en hutt.

Sömn

Nä sova behövdes inte!

Ankomst

Punktlig ankomst till Innsbruck och den kortaste busstransfer jag nånsin varit med om, det hade gått fortare att gå de ca 10 metrarna än att gå in i bussen och åka dem!

Bagaget kom snabbt på bandet och snowboardarna ställdes upp i ställ utanför terminalbyggnaden.

Slutsats

Kort och gott, en ovanligt trevlig intraeuropeisk flygning.