Hotellbeskrivning

Mandarin Oriental en välkänd kedja för många resenärer. Under året som gått har jag haft förmånen att testa ett flertal Mandarin Oriental hotell runtom i världen.
Detta hotell, i 60-tals byggnad i centrala levererar precis som alla andra hotell gjort. Man möts av en modern och asiatiskt inspererad inredning samt personal med ett varmt leende på läpparna som hälsar en välkommen.
Ett tecken på att man besöker ett Mandarin Oriental är hög effektivitet och professionalism. Detta uppskattas såklart då vi som frekventa resenärer är vana vid Fast-track vid incheckning, security osv.
Hotellet har en bar som är trevlig och välbesökt av både hotellgäster samt externa besökare. I baren finns möjlighet till att äta diverse olika mindre rätter.
Vill man äta en större måltid så finns det två olika alternativ, en indisk resturang och ett café som serverar en full meny innan desss att den indiska öppnar.

Varför ska man välja detta hotell?
För dom har en förbannat bra produkt och vet hur man tar hand om sina gäster!

Läge och transport

Hotellet ligger ca 15 min från flygplatsen med taxi. En taxi resa kostar ca 280kr för en enkel resa men går också utmärkt att ta tåget (ca 10min) som är väsentligt billigare men då måste man promenera en kort bit för att komma till hotellet.
När man väl bor på hotellet så tar man sig enkelt runt till olika sevärdigheter i centrala Genève till fots och för en del attraktioner så sätter man sig på spårvagnen och är framme på ett kick.

På samma gata återfinns flera olika kända hotell, Four Seasons, Kempinski med flera.

Ännu en gång briljerar personalen med att ge mig ett gratis buss, tåg och båtkort som kunde ta mig runt i hela Genève free of charge.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Under ”hotellbeskrivning” skrev jag lite kort kring effektivitet och professionalism. Detta återfinns såväl inom incheckning som utcheckning och jag kan ta ett exempel.
När jag anlände till hotellet och skulle checka in så fick jag som svar att dom hade väntat mig dagen innan, varpå jag snabbt kollar på min bokning och ser att jag gjort fel och bokat en dag tidigare än väntat.
Vad som sker här efter tyder på professionalism, dom börjar inte tjafsa och hänvisa till det fel jag gjort utan direkt säger att dom löser det genom en fri uppgradering och ger mig tillgång till ett rum fastän jag är 3 timmar tidigare än vanlig check-in time.
Personen som hjälpte mig att checka-in, ger mig mina nycklar och följer mig till rummet.

Rummet

Väl inne på rummet så ger mig personalen en beskrivning av faciliteterna på rummet och påpekar att vatten på flaska, kaffé och shoe polishing ingår och kan nyttjas free of charge.
Ganska snabbt märket man att Mandarin Oriental riktar in sig på affärsresenärer samt gäster med högt ställda krav.

Rummet är modernt inrett och man återfinner en arbetsplats, två fåtöljer, välfylld minibar och snabbt internet (free of charge).
Du kan även koppla in din Iphone (alla modeller) till en stereo för att kunna njuta av musik. Det finns också möjlighet att koppla in sin dator och streama video över till tv för att kunna njuta av filmer etc.
Badrummet är väl tilltaget och man har både dusch och bad och ett fullt utrustat skåp fyllt med allt från vanity kit, tandborstar, krämer etc, man skulle enkelt kunnat lämna sin necessär hemma 🙂

 

Mat, dryck och faciliteter

hotellet finns det 3st resturanger/barer. Vill man äta en bit mat och göra detta vid vit duk så rekommenderas den indiska resturangen. Den har en modern indisk touch om man skulle beskriva den.
Utöver den resturangen så finns det ett café och hotellbaren. I hotellbaren så finns det ett skåp med fina konjaks osv där jag vet att många medlemmar på BC skulle dregla 🙂
Då jag besökte hotellet en söndag så var det en välfylld bar som möte mig men effektivt och snabbt fick jag min öl och en meny för att kunna äta något gott.
Efter en kall öl så föll mitt val på en ”Mandarin Burger” som var väldigt god och kom med alla normala tillbehör. Efter en avklarad måltid så tog jag ett beslut att köra på en dessert, eller i alla fall det jag trodde.
Personalen bär in min crème brûlée och den smakar underbart och är vällagad, när jag har en sked kvar så kommer personalen in med en ny och jag påpekar att jag bara beställt en och hon säger att det vet vi men den första du beställde såg så liten ut i sin skål så att hotellet bjuder på en till. Jag var mätt redan efter första och påpekar det till personalen varpå dom säger vi skickar upp den till ditt rum så du kan njuta av den senare ikväll – jag är för väluppfostrad för att tacka nej 🙂

På rummet:

På rummet finns en välfylld minibar och en in room dining meny som är i paritet med en svensk resturang i bra klass.
När jag efter en hamburgare och en dessert rullar in på rummet så knackar det på dörren och house keeping står utanför och frågar om jag söker något, varpå jag säger att jag vill ha mer vatten.
Då städaren endast talar franska och jag engelska så pekar jag på vattenflaskan och hon nickar och återkommer kort därefter med en påse Toblerone och vatten. Jag pustar ut och känner att jag borde gå till gymmet istället för att äta Toblerone och njuta av livet 🙂

Internetuppkoppling

Internetuppkopplingen är stabil och fungerar utmärkt för IP-telefoni, Skype osv.
I mitt rum ingick internet free of charge.

Prisindikation

Ca 4000 SEK/natt

Slutsats

Kärlek kan komma i många olika former. Mandarin Oriental levererar den i form av en förbaskat bra produkt, såväl hård som mjukvara.
Ett motto som ett flertal av er säkert sett mig säga tidigare är att jag köper minnen och upplevelser.
Mandarin Oriental uppfyller dessa med råge!