Beskrivning och intryck

Service är prio ett här. Man möts och eskorteras av en personlig värd genom säkerhetskontrollen i terminalen. Värden tar även hand om ditt pass och du kan släppa allt och bara slappna av från den första sekunden du anländer genom dörren. Terminalen är en separat byggnad ifrån själva ordinarie flygterminalen och är en väldigt lugnt miljö utan utrop och liknande. Du behöver aldrig oroa dig att du ska missa planet, din värd håller koll på när boardingen börjar och hämtar dig vart än du sitter i terminalen. Upphämtning sker en våning ner där man får sitt pass (om man reser utanför EU) och även boardingpass kontrolleras. Finns 3 olika bilar som kan köra dig ut till planet, Porsche cayenne, Mercedes AMG eller en Mercedes Vieno (om du har otur).

Du blir utkörd sedan till gate eller parkering för boarding direkt upp till planet.

Ett trevligt bemötande från ankomst till avgång, tyskarna vet hur man ska utöva service i den högsta ligan och visar verkligen det i varje situation. Ett väldigt bra intryck!

Mat och dryck

Förutom den välfyllda baren finns även en restaurangdel i terminalen. Här kan man sitta ner i lugn o ro och äta samt dricka allt du kan tänka dig. Går att beställa från en meny samt även lite småplock vid buffé. Dom har även en hel uppsättning av skivad skinka och korvar samt parmesan till detta. Det finns en kalvschnitzel som är den bästa schnitzeln jag ätit någonsin och var en självklarhet att det var även denna måltid som blev min lunch idag. Utöver schnitzeln finns en steak som är minst lika utsökt och som serveras med ett berg av ruccola och parmesan, perfekt tillagad.

När man ätit klart finns det en hel del fåtölj samt soffgrupper att slå sig ner i och på bordet står en uppsättning snacks om man inte riktigt känner sig mätt efter måltiden. Servisen kommer och tittar till en titt som tätt för att se om man önskar något och de går att beställa vid baren och sedan kommer dom direkt till bordet där man sitter. Man känner verkligen en VIP känsla under hela vistelsen.

 

Faciliteter

En duty free butik finns precis mellan säkerhetskontrollen och dörren in i själva loungen. Där erbjuds de mesta från välkända märken av alkohol samt parfymer och lite godis. Är det något som du känner saknas i butiken och vet att du ska besöka terminalen är de bara att meddela dom minst 2 dagar före ankomst och dom ser till att detta finns hemma.

En uppfräschningsrum i form av större badrum finns längst in i terminalen. Här finns det förutom dusch även ett badkar om man bara vill ligga o ta de lugnt för någon minut. I badrummet finns alla nödvändiga tvålartiklar till tandborste och rakhyvlar. En väl uppmärksammad sak som även brukar finnas i badrummet är badankan som är unik för Lufthansa First Class service. Denna anka finns i många olika utförande och varierar beroende på tider på året, påsk, jul och andra högtider har olika ankor.

Cigarr lounge! Ett inglasat rum där man har tillgång till en lättare bar och ett skåp med cigarrer. Allt ingår och känner man sig sugen är de bara att be personalen så öppnar dom skåpet och tänder cigarren åt dig. Samtidigt kan man njuta av whisky eller annan valfri dryck man önskar.

Business center finns i form av 5 st väl privata kontor där man har dator och även strömuttag. Går enkelt att stänga dörren ifall man behöver den extra privata miljön för att ringa samtal.

Toaletter finns och inga pappershanddukar här efter att ha tvättat händerna utan riktiga grejer i bomull!

Internetuppkoppling

Internet (WIFI) finns i loungen och den fungerar väldigt bra i terminalens samtliga rum. Det är väldigt enkelt att ansluta och behövs inte ens ett lösenord till detta. Jag har ju besökt terminalen 7 veckor tidigare så behövde inte ens acceptera villkoren då systemet kände igen min Ipad.

Slutsats

Inte konstigt att Lufthansa är ett 5 stjärnigt flygbolag med denna service på backen. Lufthansas First Class terminal slår det mesta och är unik då servicekonceptet är som det är. Du kan släppa allt från den första sekunden du tar steget in på terminalen tills dess att du går på planet. Det ända du behöver tänka på är vad du skall äta till lunch/middag eller om du vill ha is eller inte i whiskyn. Servicen är hög och efter mitt andra besök i terminalen kan jag inte vänta på att få komma tillbaka igen.