Beskrivning och intryck

Typisk modern Lufthansa lounge, ganska lik den vid B43 på samma flygplats. Inga problem med att gästa in, artigt bemötande från lounge-draken. Servicedisk vid ingången och låsbara skåp för väskor. En korridor till vänster med fräscha toaletter där man även tänkt på diabetiker och IV-missbrukare genom att ha ett insamlingskärl för kanyler. Rakt fram efter ingången börjar bufféområdet med en lite olika mat och dryckmöjlighetet. Längre in öppnar loungen sig till vänster och ut mot plattan. Där finns det gott om fåtöljer och soffor samt en till mini-buffé. I mitten, strax efter bufféområdet, av loungen finns det matbord.

Mat och dryck

Varm och kall mat fanns tillgänglig. Det var i form av en kallskuretbuffé med ost, skinka mm. Varm mat fanns i form av en korvgryta, soppa, nasi-goreng med mera. Korvgrytan och nasi-gorengen smakade bra. Dryckerna var självservering i form av olika varianter på vin, veteöl på tapp, lite olika spritsorter. Ett bra utbud helt enkelt. Till skillnad från deras non-schengenlounge vid B43 var allt självservering, det fanns ingen bar där man kunde beställa drinkar. En glassfrys med Mövenpick-glass fanns också.

 

Faciliteter

Duschar fanns men testades inte. Vilorum fanns (sannolikt, skyltarna fanns) också men testades inte. TV och tidningar fanns naturligtvis, ok WiFi ingen jättesnabb uppkoppling. Businesscenter fanns samt en fiffig innovation, speciella rum att prata mobiltelefon i så man inte stör alla andra…

Internetuppkoppling

Ja. Adekvat inte Arlanda Eduroam-hastighet men men…

Slutsats

Bra Senator-lounge, inte lika fin som den vid B43, men slår nog SAS-lounge på Kastrup.  Ska man flyga inrikes i Tyskland behöver man inte mycket mer än en Weißbeer och lite korv.