Bakgrund och introduktion

En kort resa till Bangalore från onsdag till måndag, och då är det värt att betala lite extra för ”Premium economy”. Jag har tidigare bara flugit SAS Plus, så det var lite spännande att se vad som skiljer det åt.

På flygplatsen

Nu är jag EBG, så jag vet inte vilka lounger man får access till via ”Premium economy”. Min gissning är ”ingen”. Jag och min kollega hade stor nytta av Senator Lounge då vårt plan blev 2,5 timme försenat. Vi var inne en sväng i ”Business Lounge”, men det var väldigt mycket folk och hög ljudnivå, och inte lika lyxigt.

Lounge: Lufthansa Senator Lounge

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Första intrycket är att man måste gå förbi en del Economy-platser, för att komma till ”Premium Economy” som i sin tur hade den stora mängden economy-platser efteråt. Lite märkligt. Konfigurationen är också 2-4-2, att jämföra med SAS Plus till USA som har 2-3-2.

Stolen och underhållningssystemet

Själva stolen är rätt OK. Jag upplever SAS Plus som bättre, men inget att klaga på. Underhållssystemet var motsvarande och helt OK. Lite svårt att fälla stolen med en väldigt trög knapp, och brickan är väldigt stor att fälla upp och få styrsel på.

Internet ombord

Lufthansa ville ta betalt för detta, vilket jag tycker borde ingå i ”Premium economy” som det gör på SAS.

Måltider och Service

Helt OK. Riktiga bestick, men… Det var exakt samma som serverades till Economy. Och de economy-platserna som satt framför oss fick mat först. Dvs det är NOLL skillnad på ”Premium economy” och ”Economy” vad gäller mat. Hade förväntat mig lite bättre mat, men det gick att äta.

Det serverades en lunch efter att vi var uppe på marschhöjd, och sedan en middag inför landning. Allt i dryckesväg ingick, så inget att klaga på där.

Sömn

Nu var detta en flight på dagen, så jag nickade bara till lite. Det gick att fälla sätet förvånansvärt långt, så det var en positiv överraskning.

Ankomst

Ankomsten gick bra, förutom att min väska var helt borta. Men den lämnade tydligen inte ens Arlanda, så det var inte Lufthansas fel denna gång. Immigrations var lite speciellt, så har man on-line-visum ska man ställa sig i den kön som ger intryck av att man kan söka on-line-visum på plats. Och inte i stora kön till immigrations. Märkligt skyltat.

Slutsats

Helt OK, men var medveten om att det är ”Economy, med en större stol” och inget annat. Föredrar SAS Plus 10 gånger av 10.