Bakgrund och introduktion

Del 2 av Lufthansa First med FCT och Thai First, Arlanda-Frankfurt-Osaka-Bangkok.

På flygplatsen

Efter att ha frågat ett halvt dussin tyska Lufthansaanställda som knappt hade hört talas om någon första klass terminal lyckades jag till sist hitta rätt och där stod jag då äntligen i hissen på väg upp i FCT. Blev snabbt omhändertagen av min personliga kvinnliga assistent som fixade nytt boardingpass i lite elegantare form än den man får på Arlanda. Ett par glas Bollinger senare blev det endast lite småplock av godsaker i buffén då min aptit hindrade mig från att prova restaurangmenyn. En snabb dusch och en Margarita senare blev det dags för boarding. Två timmar kändes verkligen som extremt kort tid här. Upplevelsen blev lika kort som texten i denna ruta.

Lounge: Lufthansa First Class Terminal, Frankfurt Am Main International (FRA)

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Turen till dagens 747-400 blev med S-klasse. Frågade damen som körde om hon fick ta med bilen hem efter avslutat pass och vi båda skrattade gott åt det uppenbara – absolut inte. Klev in i hissen och upp i planet och blev trevligt avtackade vid trappan upp till övervåningen.

Väl framme vid sätet 82C blev jag erbjuden Champagne av märket Tattinger av  en mycket trevlig kvinna som gjorde hela resan mycket trevlig. Inget stelt tyskt bemötande utan lättsamt och välkomnande. Hon berättade om Lufthansas första klass produkt som marknadens bästa och jag kunde förstås inte annat än att hålla med. Min asiatiske stolsgranne var dock på dåligt humör då det visade sig att det inte fanns några tidningar på Japanska. Han  lugnade senare ner sig när i princip hela personalen bokstavligen gick ner på knä och bad så hemskt mycket om ursäkt för detta. En ganska bisarr upplevelse i mina ögon. Fanns för övrigt inte en enda tidning på svenska heller för den delen.

Stolen och underhållningssystemet

Låter bilderna berätta.

Internet ombord

Ja mot avgift.

Måltider och Service

Första servering blev någon slags skaldjurs mini cocktail och mera champagne. Vidare kom så kaviar som smälte fint ihop med bubblet. Smakade riktigt gott och en andra portion kaviar slank ner. Fanns flera förrätter att välja på efter men jag valde endast en sallad och lite färsk sparris då jag inte var speciellt hungrig. Varmrätten var antigen torsk eller oxkött. Valde köttet som var mört och fint men inte någon höjdare tyvärr. Ost och frukt och även lite kaffeglass med färska bär slank ner med hjälp av ett glas Baileys. Efter maten gjorde tröttheten sig bekant. För att underlätta sömnen beställdes först en och sedan ytterligare en Grey Goose vodka med tillbehör. Efter en tidig morgon och sen kväll dagen innan gjord tröttjeten sitt intåg. Somnade ovaggad trots den ganska tidiga avgången.

 

Sömn

Sängen är enormt komfortabel. Sov länge och väl. Vaknade tidigt men eftersom vi nu var inne på asiatisk tid så blev det en perfekt övergång tidmässigt.

Ankomst

Landade på utsatt tid och blev eskorterad till immigration där man fick vänta i kö bland hundratals övriga denna tidiga måndagsmorgon. Ingen förtur här inte.

Slutsats

Min överlägset bästa flygupplevelse någonsin. Med facit i hand – Det är stor skillnad mellan Business och First.