Bakgrund och introduktion

En regnig morgon med inslag av snö. Ska bli skönt att lämna det tråkiga aprilvädret för ett par tre veckor i värmen. Siktet är inställt på Thailand för att träffa vänner och bara njuta av värme och god mat. Tack vare hjälp av flera här på forumet och slutligen med hjälp av @Glenn E så blev denna min första resa i First, bokad med Eurobonus poäng och voucher 2-4-1, bokad via Osaka med endast 95.000 Eurobonuspoäng.

På flygplatsen

Anlände tidigt till Arlanda där incheckning och säkerhetskontroll gick snabbt även fast det var ganska mycket folk denna tidiga påskdag. Blev en snabb frukost i loungen innan det var dags att påbörja resan.

Lounge: SAS Gold Lounge, Stockholm Arlanda (ARN), Terminal 5

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Första delen av resan blev med SAS. Klev på som andra person via gate.  En ganska ordinär resa i SAS Plus bokad i säte 1A. Då Plus idag endast bestod av fyra resenärer varav en HON kunde jag flytta till 2A då Plus idag utgjorde två rader betydde detta att alla resenärer i Plus fick en egen stolsrad.

Stolen och underhållningssystemet

Alla kan den här…

Internet ombord

Måltider och Service

Som snacks fick det bli endast en cola och chokladmuffin denna tidiga morgon. Dagens flygning bjöd genast på strålande sol så fort vi lämnat Sverige och inför landningen fick man en fin utsikt över Frankfurt och FRA.

Sömn

Inte aktuellt.

Ankomst

Flygningen denna dag gick snabbt och vi anlände till gate (Ingen bil) en halvtimme innan utsatt tid cirka 11.00 vilket skulle ge mig lite extra tid i FCT.

Slutsats

Alltid trevligt och okomplicerat med SAS. Del 2 blir ett snäpp vassare 😉