Beskrivning och intryck

En lugn och trevlig lounge som inredningsmässigt är lik dom andra First Class loungerna som Lufthansa har. Bruna läderfåtöljer står i rader runt om i loungen och i anslutning till baren. Storleksmässigt är känns loungen liten men just det som gör att den känns riktigt privat. Att påpeka är att de dock finns gott om platser att sitta trots storleken.

Det smidigaste med den här loungen är att den är fördelad på två våningar vilket ger möjlighet för både passagerare från Schengen och Non-Schengen att gå rakt in i loungen utan passkontroll. Denna service genomförs medans du sitter i loungen. Vid ingången till loungen på övervåningen finns en liten lucka ”passport controll” och det är här personalen tar hand om ditt pass och du får tillbaka det när du lämnar loungen. På så sätt kan du komma från Non-Schengen och gå rakt ut till Schengen efter bara några minuter i loungen om så önskas.

Limousine Service finns vid ingången och man får detta ifall ens avgång är parkerad på apron eller gaten är långt ifrån loungen.

Samma här som i Frankfurts loungen (Terminalen exkl) att man får hålla koll på sin avgång själv då dom inte kommer och säger till en inför avgång. Detta gäller även om du har Limousine till flygplanet gäller det att infinna sig på utsatt tid vid receptionen som personalen påvisar vid ankomst.

 

Mat och dryck

Det finns en egen buffé där man kan plocka från en stor variation av maträtter. Loungen har en separat restaurangdel där då denna buffé finns och sitter man ner här kan man även beställa från A la carté menyn. Baren är beläggen i anslutning till restaurangdelen och här finns en väl sorterat utbud av drycker dock inte i samma klass som loungerna och terminalen i Frankfurt som har mycket mer Whisky och champagne att välja på. Maten och drycken håller en hög standard och servicen kring detta är exceptionell.

Faciliteter

Badrum och duschrum finns att tillgå i samma klass som dom som finns i Terminalen och loungerna i Frankfurt dock prövade jag inte dom under min vistelse.

Cigarr lounge finns att tillgå som i alla andra Lufthansas First Class lounger i Tyskland. Här finns en variation av olika cigarrer. Rummet i sig är avskilt och väldigt litet i jämförelse med det som finns i Terminalen i Frankfurt.

Arbetsplatser i privata små rum finns att tillgå där man kan koppla upp sin laptop mot internet och jobba ostört. Inga datorer finns i loungen att tillgå vad jag såg i alla fall.

Internetuppkoppling

Wifi finns att tillgå och det är en bra och snabb uppkoppling.

Slutsats

En trevlig lounge som är väl värd tiden att besöka. Inte i samma klass som loungerna och terminalen i Frankfurt tycker jag men det finns en del saker som skiljer sig mellan denna lounge och Frankfurts faciliteter. Mat samt dryckutbudet är annorlunda men oavsett så håller loungen en hög klass och är en av dom bästa loungerna jag besökt.