Bakgrund och introduktion

På väg till södra Libanon för en tids arbete åt FN:s flyktingorgan UNHCR.

På flygplatsen

Incheckning och säkerhetskontrollen gick som vanligt smidigt trots långa köer. Personalen är trevlig men kortfattat proffesionell, själva säkerhetskontrollen är något rörigt uppbyggd men personal lotsar in passagerna i de rätta fållorna.

Ombordstigning och första intryck

Airbusen är något sliten och välanvänd, som vanligt är det småskräp kring stolarna och dessa visar spår av välanvändning. Kabinpersonalen hälsar oss välkomna i sina sobra uniformer.

Stolen och underhållningssystemet

Detta är en medeldistansflygning utan några speciella extravaganser. Inga underhållningssystem finns att tillgå så man får plocka upp eget material för att underhålla sig,

Måltider och Service

Det serverades en lätt måltid med två alternativ att välja mellan. Gratis dryck inklusive öl eller vin. Ganska välsmakande köttgryta men efterrätten var bara några fruktbitar.

Ankomst

Ankomsten var i tid men det tog tid att ta sig igenom pass- och visumkontrollen. Obefintligt med skyltar och ingen förklaring till de två olika visumsystemen. Saknar man penna så får man be någon snäll medpassagerare att låna ut sin. Eftersom tiden gick till detta så slapp man vänta på bagaget då det redan var framme på bandet. Gratis bärhjälp om man så önskar.

Slutsats

Att åka med Lufthansa känns gediget och tryggt. Man kommer fram utan några särskilda krusiduller. Mat och service ombord är helt OK och det är inga försök att sälja olika produkter ombord. Priset är bra för privatresenärer och bokningen på hemsidan är okomplicerad.