Bakgrund och introduktion

Flög på i samband med tjänsteresa en sen kvällsflygning från Aberdeen via Frankfurt till Göteborg.

På flygplatsen

Ankom från Aberdeen (UK) vilket innebar både security check och pass kontroll. Frankfurt som ofta är en tätbefolkad flygplats bjöd idag, mitt i semestertiden på relativt mycket folk i transit area och butiksområden. Både security och passport gick snabbt och effektivt, tyskarna kan sina saker. I security var det 8 stationer bemannat och noll kö. Passade även på att besöka en LH lounge (hade bara 50 minuter till över mellan flighterna) så det fick bli Business loungen vid A13. Loungen var halfull och det bjöds på diverse mat. Prövade inget men lade märke till att många satt och förtärde wienerkorv.
Vid ankomst från Aberdeen blev det avstigning på plattan och buss in till terminalen och sammma sak gällde vid boarding mot Göteborg. Buss till plattan.

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Ombord på planet blev jag mycket vänligt bemött av kabinpersonalen. Jag fann snabbt säte 2F och hivade upp handbagae på hatthyllan. Business bestod idag av tre rader och beläggingen var 4 personer.
Direkt efter jag satt mig kom pursern ut och tilltalade mig med namn och frågade om jag ville ha något engelskspråkigt magasin. Jag valde Times. någon minut senare kom en FA och erbjöd en Svenska Dagbladet sam DI.

Stolen och underhållningssystemet

Moder tunn Recaro. Intraeuropa Y standard.  Mittenplatsen blockerad.

Internet ombord

Inget

Måltider och Service

Måltiden som serverades på bricka var en tvårätters meny. Allt serverades på porslin och med tillhörande metallbestick. Brickan fanns även tygservett, tryckt meny samt en chokladbit.
Menyn för kvällen var räk och bläckfisksallad med vinegrätt och till efterrätt någon form av choklad/fudge/bärdessert. Till detta serverades vad man önskade i dryckesväg, dock ej champagne utan något enklare mousserande.
Jag valde ett italienskt rött. Till kaffet serverades senare även en ekologisk vaniljglass. Under flygningen som varade 1h 40min fick jag förfrågan 4 gånger om påfyllning i glaset eller om jag önskade något mer.

Sömn

Svårt att sova i dessa recarostolar. Dock så var benplatsen ok, även för en person på 196cm.

Ankomst

Ankomst till Göteborg och buss till terminalen. Allt gick relativt snabbt och smidigt. Tre bussar användes. Inget speciellt för oss i Business. Bagagehallen var full av försenade charterresenärer. Gott om taxi fanns tillgängliga.

Slutsats

En trevlig flygning med bra service. Lufthansas produkt håller hög och jämn kvalitet och mat/dryck var till belåtenhet.