Bakgrund och introduktion

Flög på i samband med tjänsteresa en sen kvällsflygning från Aberdeen via Frankfurt till Göteborg.

På flygplatsen

Ankom till Aberdeen efter en något hektiskt dag där allt gått i ett och ingen lunch hade hunnits förtäras. Såg därav fram en hel del om att få komma ombord och sätta tänderna i vad helst som serverades. Incheckningen gick smidigt, två diskar var öppna en för ekonomi och en för business/star alliance gold. Kön var lång till ekonomi men endast två till Business. Incheckingen gick smidigt och personen som skötte allt rabblade mekaniskt att jag var välkommen till Service airs tredjeparts lounge som finns på flygpltsen. Även fast track gjenom security kunde utnyttjas.
Security gick tack vare fast track smidigt och 10 minuter efter incheck kunde jag entra den miserabla Serviceair loungen.

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Boardingen gick relativt långsamt trots att två personer hanterade den. Ingen speciell boarding för business utan all på en gång enligt djungels lag rådde. Allt som allt tog boardingen 20 minuter vilket ändå får anses vara rätt ok.
Väl ombord satt jag på 2F vilket var bulkhead säte på styrbord sida. Jag välkomnades av en trevlig FA och fick erbjudandet om ett engelskt magasin. Jag valde Newsweek i och med att Times var slut.

Stolen och underhållningssystemet

Modern tunn Recaro. Intraeuropa Y standard.  Mittenplatsen blockerad.

Internet ombord

Inget

Måltider och Service

Måltiden som serverades på bricka var en tvårätters meny. Allt serverades på porslin och med tillhörande metallbestick. Brickan fanns även tygservett, tryckt meny samt en chokladbit.
Menyn för kvällen var rökt lamfile med sparris och till efterrätt någon form av chokladfondant med bär. Varmt bröd serverades ur en korg.  Till detta serverades vad man önskade i dryckesväg, dock ej champagne utan något enklare mousserande.
Jag valde ett deras mousserande som var ytterst trevligt. Jag vet tyvärr inte vad det hette men det var torrt, kallt och gratis vilket verkligen inte skadade. Till kaffet serverades senare även chokladdoppade mandlar. Under flygningen som varade cirka 2h fick jag förfrågan 4 gånger om påfyllning i glaset eller om jag önskade något mer. Maten smakade bra, portionen var kanske lite snålt tilltagen men överlag så var det över förväntan rent smakmässigt.  Piloten kom med små tips att se på då vi passerade intressanta landmärken såsom Amsterdam kustlinje (om man nu tycker det är intressant). Trevligt med lite information tycker jag.

Sömn

Ingen

Ankomst

Ankomst på plattan och buss till terminalen. Inget speciellt för oss i Business.

Slutsats

Mycket trevlig flygning och service av lufthansa. Riktigt bra med benplats för en person på 196cm, Trevlig personal och bra bemötande. Kan egentligen inte bli mycket bättre ur servicesynpunkt.