Bakgrund och introduktion

Hemresan i en Eurobonus-booking CPH-ZRH-JFK / MIA-WAW-CPH.

Min första resa med LOT och också första business med Dreamliner. Jag och yngsta dottern hade business, medan frugan och äldsta dottern hade economy. Jepp, jag offrade nog Årets Pappa titteln där.

På flygplatsen

LOT började flyga till Miami i somras och har kun flygningen från Warsawa p.t. Jag vet inte om det är förklaringen, men LOT har incheck och gate i F-delen på MIA, vilket är den minsta och lite kaotiska delen. Check-in under medels, även om det var nån typ av priority för business. Kö deluxe till security.

En enda lounge att tillgå i F-delen; Club America. Ok urval av mat och dryck. Lite 80-tals stil, vilket styrktes ved inträdet när de kopierade mitt pass och mitt boarding kort.

Lounge: Club America, Miami (FL) International (MIA)

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Priority boarding för business men inte för Star Alliance Gold. OK trevligt bemötande, fick nästan ett smil när jag klev ombord.

Första intryck av business cabin – sjyst, men inte like bra som förväntat. Ljust, dämpad musik, musserande vin nästan direkt. Men lite strässad stämning på trots av 40min til avgång.

Stolen och underhållningssystemet

Nej. Bara nej. Inte alls lika bra som förväntat. Stolen var ok att sitta i, om än lite hård. Men utrymmet kändes trångt, på trots av att benutrymmet var gigantisk. Inget ställe att lägga från sig grejer (mobil, hörlurar etc). Touch-screen, men skärmen var för långt borta till att kunne röra vid när jag satt, och fjärrkontrollen var nåt resten av världen gick bort från på tidigt 00-tal. Mycket dårlig och svår att tillgå då den var placerat i sittdyna-höjd vid höften på vänster sida. Låter kanske konstigt men det kändes som att det var det sämsta stället att placera en fjärrkontroll. Inga spel fungerade under flygningen, film-utbudet var ok minus. Som säng var stolen för hård och för kort (jag är 191cm).

Internet ombord

Nada. Som i inget alls. i 2019…..

Måltider och Service

Musserande vin direkt, derefter föll nivån på servicen… Ingen barn-måltid till dottern, på trots att det var beställd (hon är 9 år och LOT bekräftade skriftligt innan att hon ville få barn-anpassad mat). Hon fick en köttbit med nån mos och jag tok torsk efter lite tonfisk som förrätt. Maten var ok. Tog en tysk riesling till tonfisken. Ingen fråga om vatten till eller någon påfyllning. Ingen fråga om dryck till huvudrätten, måtte fråga om jag kunne få en italiensk röd. Igen – inget vatten till och ingen på fyllning.

Osten var bra och efterrätten skippade jag. Dottern fick en key lime pai hon gillade.

Samlat var servicen typisk polsk, inte mycket vänlighet, inte mycket smalltalk eller nåt ekstra utöver ett minimum.

Sömn

OK minus. Säng för kort och hård. Lite stök och stoj från kök och mittgång från personal.

Ankomst

Priority offboard. Bra där.

Slutsats

Nej tack, det räcker så. LOT ligger långt under andra alternativ för min familj när vi ska flyga longhaul västerut.