På flygplatsen

Ankom London Heathrow redan vid 13-tiden från Göteborg och hade därför en layover på drygt 7 timmar vilken spenderades i The Concorde Room. Finns sämre ställen att hänga på en heldag. Efter en utmärkt lunch bosatte jag mig i The Board Room och fick jobbat undan en hel del inför den kommande ledigheten. Boarding var vid gate C52 vilket gav en kort tågresa.

Lounge: British Airways Concorde Room, London Heathrow (LHR), Terminal 5

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Boarding för samtliga grupper hade påbörjats när jag kom till gate. Priority boardingkön var i princip tom men det blev en stunds väntan i bryggan då man endast använde en dörr (såvitt jag kunde förstå iaf) för samtliga fyra klasser. Jag blev välkomnad och hänvisad till vänster där en flygvärdinna stod redo att visa mig till min stol, 2A. Garderob med skohylla fanns i ryggen på stolen framför så därför lämnade värdinnan platsen kvickt och det tog därför inte lång tid innan jag blev erbjuden ett glas champagne, Laurent-Perrier Grand Siecle. Det hanns även med 3-4 påfyllningar – de var verkligen inte snåla med drycken utan propsade nästan på att få hälla mer. Kabinchefen och ansvarig flygvärdinna gick runt och presenterade sig noggrant innan avfärd.

Stolen och underhållningssystemet

Bra utrymme och förvaringsmöjligheter då fotpallssidan sträckte sig ända ut till fönstret (noterade inte hur detta såg ut på mittplatserna). Rejält med plats även mig mig som är 2m lång.

Underhållningssystemet testade jag inte mer än flightkartan som fanns med en rad olika vy-alternativ.

Internet ombord

Saknades.

Måltider och Service

Middag serverades strax efter take-off och 90 minuter innan landning frukost. Ni kan se mina måltidsval på bilderna nedan. Maten höll god klass men kanske inte toppklass inom First-segmentet. Det mest uppenbara jag saknade var kaviaren, den hör till First-flygningen tycker jag.

Sömn

Stensov från dess att middagen var avklarad till nästa servering innan landning. Kan tilläggas att jag är 2m lång men fick ändå väl plats i stolen.

Ankomst

Avstigning skedde vid främre dörren för First. Kan noteras att ombordpersonalen inte gick omkring och tackade för flygningen som de gjort vid flera andra First-upplevelser.

Slutsats

Mycket trevlig flygning som matchade mina förväntningar väl. British Airways levererar en korrekt och proffsig service i en hårdvara som passar mig väldigt bra. The Concorde Room var jag också imponerad av, speciellt lunchen som ni får läsa om i loungerecensionen.