Hotellbeskrivning

Ett modernt hotell centralt beläget i Hamburg. Det har en tydlig prägel av fansk bien être, dvs. ett slags välbefinnande infinner sig när man anländer. I entéplanet finns, förutom, lobbyn, även restaurang och bar. SPA:t ligger också i detta plan. Det finns även en restaurang och en bar på högsta våningen. Hotellet har pool och gym.

Läge och transport

Hotellet är, som tidigare sagt, centralt beläget i Hamburg. Från flygplatsen tar det ca 30 minuter med taxi. Centralstationen och själva centrum ligger på gångavstånd. säg 10 ..15 minuter beroende på hur rask prommenaden är.

I lobbyplanet finns även en concierge förlagd i en trevlig soffhörna. Ett antal s.k. ”coffetable books” att bläddra i under vänatn på taxi, etc.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Mitt rum var inte klart när jag checkade in, det var frågan opm en uppgradering från det enklaste till ett superior rum, visade sig vara nästan som en liten svit. Så, i väntan på att rummet skulle bli klart fick jag en voucher att förbruka i baren. Provade en av hotellets signaturdrinkar i baren högst upp. Erbjöds de sedvanliga SPG Gold statusförmåner vid incheckningen och jag valde, återigen, fritt WiFi.

Utcheckningen var snabb och smidig.

Rummet

Rummet var rätt så stort med en liten hall, lyxigt badrum med både badkar, separat dusch och handduksväramre. I hallen finns förutom kassaskåpet även en kaffebrygagr eoch minibar. Skrivbord oach en liten soffgrupp var både praktiskt och snyggt. och, en terass. Nu tillät inte väderleken någon längre vistelse på denna, men väl så trevligt nästa gång som kanske kan bli sommartid.

I övrigt så kan det nämnas att det känns som kvalité på rummet och hela hotellet. Det finns ett anatal detaljer som slår igenom, t.ex. i garderoben finns ett paraply, den obligatoriska morgonrocken och tofflorna. Välförsedd kaffe- och tebryggare. Gratis flaskvatten  och en liten förpackning med mintkara,eller väntar p åen när man kommer till runmet. SNyggt och välstadat. Färgsättningen känns fräsch utan att vara skrikig eller trist, den är helt enklet sober och verkar genomtänkt.

Mat, dryck och faciliteter

Hotellet har två restauranger och två barer; dels i lobbyplanet och dels högst. Skybaren har en trevlig utsikt över floden och ut mot staden. SPA-delen kommer man åt från en gång strax höger om hissarna, där finns förutom behandlingar även en pool för hotellets gäster. Den senare visade sig mycket populär, speciellt med barnfamiljer, så simtagen innan frukost blev något begränsade (detta var på en helg och hotellet tycktes fullbokat av ditresta tyska familjer – julmarkanderna pågick för fullt!).

Frukosten intas i restaurangen i bottenplanet. Det vankades buffé och den visade sig vara välförsedd, inklusive en del lokala specialiteter.

 

Internetuppkoppling

Bedömdes som snabb och med smidig uppkoppling. Problemfri.

Prisindikation

SEK 2600

Slutsats

Ett trevligt, modernt och centralt beläget hotell. Det passar både affärsresenären, med tanke på de faciliteter som fanns på t.ex. rummet och dess centrala läge. Men även för en privat resa passar detta hotell utmärkt, också det med tanke på läget, tillgången till SPA:t och poolen. Priset kan kanske anses lite högt för en privatbudget, men med lite trixande med SPG, ”fully pre-paid rate” och bokning i god tid så torde kostnaden kunna sänkas. Vidare, så rekommenderas att kolla in SPG:s olika erbjudanden (se under ”offers” på deras hemsida).