Beskrivning och intryck

Oavsett om du precis landat eller ska åka iväg från Las Vegas så är United Club-loungen ett utmärkt ställe att koppla av på. Loungen är välbesökt året om och uppskattas av de flesta resenärer. Även om McCarran International är den största flygplatsen i Las Vegas, så är United Club den enda officiella loungen som finns på hela flygplatsen. (The Centurion Lounge och The Club at LAS är två alternativa lounger, men som inte uppfyller samma funktion och standard som United Club). Som resenär kan du alltid räkna med både sköna avkopplingar och en del överraskningar.

United Club utmärks främst av sin expansiva, luftiga och moderna design. Som besökare kan du koppla av i en relaxerande atmosfär och en 180-graders vy över en av de allra längsta landningsbanorna på flygplatsen. Till skillnad från andra internationella lounger så är McCarrans United Club mer innovativ, vilket också fångat upp många resenärers intresse att besöka den. Ledningsgruppen har alltid haft en ambition om att ligga i framkant.

Den senaste sensationen, som dessutom skapade en del rubriker i internationella medier, ägde rum under alla hjärtans dag. Det var just under den här veckan som McCarrans flygplats tilldelades licens för att viga sina resenärer. Vem som helst som reste till och från Las Vegas kunde alltså komma förbi och gifta sig, utan någon förbestämd tidsbokning. Utöver vigselbåset i loungen fanns det också ett mindre vigselbås vid bagagebanden.

United Club-loungen är generellt uppdelad i olika sektioner och har något för alla besökare. Den passar bra även för dig som vill arbeta i lugn och ro utan att bli störd av andra resenärer.

Mitt i loungen hittar du bekväma fåtöljer omringade av kaffebord och växter som skapar en mysig och avkopplande atmosfär. När du kommer in i loungen hittar du en bar på vänstra sidan. Till höger finns arbetsstationer för dig som föredrar att arbeta.

Mat och dryck

En frukost bestående av yoghurt, bär, flingor och rispudding serveras på morgnarna. Efter tolvslaget erbjuds sallader, soppor, bröd och diverse snacks. I sortimentet för drycker hittar du läsk, kaffe, te, viner och cocktails. Efterlyser du något speciellt så finns det mesta att beställa i baren.

Maten är generellt väldigt enkel men anses vara god. Enligt de omdömen som vår redaktion tagit del av är betygen generellt bra. Majoriteten av passagerarna och loungebesökarna är nöjda med utbudet som står till förfogande.

Faciliteter

Som loungebesökare har du många förmåner. Dessa kan dock variera beroende på vilken klass du reser i. Utöver avkopplingssektionen finns det också en sektion för dig som vill arbeta under din vistelse på McCarran Airport. Här finns faxmaskiner, skrivare, internationella tidningar och tidskrifter nära tillhands. Majoriteten av besökarna kommer till United-Loungen för att arbeta, koppla av eller utnyttja det fria nätet för internetsurf. De två starkaste fördelarna med att besöka loungen är du kommer få mer utrymme för dig själv. Den andra fördelen är utsikten över bergen och de långa landningsbanorna.

Utöver ovanstående finns också konferensrum, familjerum och duschar.

Internetuppkoppling

Internetuppkopplingen är generellt god, och som besökare har du förmånen att ansluta dig och surfa på ett bättre och snabbare nät som bara är öppet för loungebesökare. Något som många besökare uppskattar är utbudet av nöje och underhållning på McCarran. På ett flertal ställen hittar du spelmaskiner av olika slag. Väntar du på ett flyg eller sitter mitt i en försening så är spelmaskinerna utan tvekan till hjälp. För att spela på dessa så krävs det att du är över 21 år gammal.

Är du under 21 år (dock över 18) och föredrar ett ännu större spelutbud så rekommenderar vi utbudet som finns på internet. Det finns inga begränsningar i nätet på flygplatsen, och du kan enkelt nå svenska spelsajter också, bland annat LeoVegas. Föredrar du det senare alternativet så rekommenderar vi att du använder det snabbare nätet som finns i United-loungen. Tänk bara på att ha ditt Star Alliance-kort nära till hands.

Slutsats

United Club-loungen är den enda officiella loungen på McCarrans internationella flygplats i Las Vegas. Faciliteten har överlag bra omdömen och rekommenderas av de flesta passagerare som besökt loungen. Utbudet av mat och dryck är någorlunda begränsat men mycket tyder på att det kommer bli förändringar under 2018, inte minst efter renoveringen som pågår fram till den 10 mars 2018. Vår redaktion kommer återkomma med en tilläggsrecension när loungen öppnar igen.