Beskrivning och intryck

Efter att ha först flugit med KLM från Växjö till Amsterdam, fick jag vänta länge på flygplatsen Schiphol i Amsterdam innan flyget mot New York lyfte. Det rörde sig om flera timmar, men jag kan inte säga att det störde mig särskilt mycket alls. Nej, jag fick mig en en lång men värdig upplevelse på AMS. Tänkte dela med mig om de områden jag tycker funkar allra bäst där.

Schiphol är en av Europas mest moderna flygplatser, och jag vill understryka toaletterna som inte liknar något annat jag varit med om på en flygplats. Planläggningen är även den väldigt bra. Jag brukar finna det rörigt på flygplatser med allt från navigering till ledig personal, service och information. Men jag upplevde Schiphol som väldigt välordnad, där maskineriet (eller vad man ska säga) gick som en klocka. För mig är bra logistik det allra viktigaste, så att man kan känna sig trygg med att komma ombord på flyget och slippa stressa.

Mat och dryck

Under långa väntetider på flygplatser är det oundvikligt att inte äta någonting där. På Schiphols finns det en hel del olika alternativ, från de stora kedjorna till mindre kaféer med trendigt utbud. Jag slog mig ner i en liten restaurang med asiatisk fusion. Det blev både nudlar och rawfood, supergott.

Faciliteter

Mitt intryck är att Schiphols faciliteter är väl omhändertagna. Det som fastnar mest hos mig är deras lounger. Jag skulle rekommendera alla att slå sig ner i Aspire Lounge 41. Här kan du slå dig ner på en soffa, kolla på tv, ta en god India Pale Ale och koppla bort att du överhuvudtaget befinner dig på en flygplats. Det enda som är lite synd är att de inte har nattöppet. Detta var inga problem för min del, men många resenärer behöver ju onekligen vänta på sitt flyg under natten.

Internetuppkoppling

Den första timmen på Amsterdams flygplats gick snabbt förbi, så som den brukar göra. Jag hade mobilen när till hands och avhandlade de flesta spelen i min lur, från de inbyggda android-spelen till sådana jag själv tankat hem. Eftersom att flygplatsens wifi funkade så gott som felfritt kunde jag även roa mig en stund på datorn. Där blev det full rulle på bingo, som det blivit lite mer av på sistone. Jag vet inte hur det är med er, men jag brukar använda mig av https://se.bingo.com/casino för att välja spel, de har en bra och heltäckande guide.

Slutsats

Sammanfattningsvis har jag ingenting ont att säga om Schiphol. Jag upplevde flygplatsen som en modern, välorganiserad och lyxig flygplats som du utan större problem kan spendera några timmar på, med humöret i behåll.