Beskrivning och intryck

LAN loungen i Bogota är mycket trevligare än *A loungen enligt eget tycke. Inträde sker med antingen Oneworld status (vid flygningar med OW) eller med Priority pass. Jag brukar rata Avianca’s vanliga *A Gold lounge och istället använda PP för att använda denna lounge vid vanliga Economy bokningar med AV/LH/UA.

Om man antingen flyger Business med AV eller är AV Diamond kan man nyttja Diamondloungen på BOG, vilket är ett större steg ifrån ”vanliga” AV*G loungen. Min prioritetsordning i Bogotá är:

1.) Avianca Diamond lounge
2.) Salon LATAM lounge
3.) Avianca *Gold Lounge

Loungen har översikt över terminalen och man kan sitta och titta lite på den action som utspelas vid de olika affärerna osv. medans man sitter och avsmakar ett av de goda Chilenska vinerna. Dessutom ger loungen ett väldigt rymligt och hemtrevligt intryck med soffor, fåtöljer etc., och ser inte lika stelt ut som i AV*G loungen. Dessutom har denna lounge alltid mindre folk, vilket ju också är ett plus.

Mat och dryck

Stort urval av Chilenska viner, flertalet ölsorter från BBC (Bogota Beer Company) som ändå få anses som ett mycket bättre öl än kommersiella Club Colombia som finns i Avianca loungen. Dessutom finns det internationella standardutbudet av Whiskey, Gin etc.

Små snittar, finare smörgåsar (med rostbiff och kyckling), fruktsallader och vanliga sallader. Tyvärr ingen direkt varm mat åtminstone när jag varit där.

Det finns också kaffe-kola i receptionen ifrån Juan Valdez om man är lite sötsugen.

Faciliteter

Dusch, Fina stora rymliga privata toaletter, tidningar, vilostolar, TV, samt informationsmonitorer med lätt tillgänglighet.

Internetuppkoppling

Internetuppkoppling är gratis och kod fås vid receptionen,. Internet fungerar bra.

Slutsats

LATAM loungen är definitivt den bättre av de två loungerna som man kan nyttja endast som *A Gold eller med Priority pass. Åker man AV Business eller är AV Diamond rekommenderas AV Diamond Lounge.

LATAM loungen ger ett bra intryck, en hemtrevligare och mer avslappnad känsla, och gör det till ett nöje att besöka toaletterna vid ärende dit.

Rekommenderas.