Bakgrund och introduktion

Jag hade bokat ett flyg till Auckland utan egentliga planer på en Qatar Airways rea och kom sedan på att har man nu flugit så långt så är det ju inte mycket extra flygande för att ta sig tillbaka till Australien och besöka vänner som jag inte sett på 10 år.

Loggade in på mitt British Airways Exec Club konto och började leta efter lämpliga reward flyg från Auckland till Australien, hittade då denna flygning med LAN Airways med en ny 787-9 så bokade den med lite Avios.

Denna LAN flygning kommer från Santiago till Sydney via Auckland

 

På flygplatsen

Var på plats på flygplatsen redan 3 timmar innan avgång och fick vänta 10 minuter innan incheckningen öppnade, det gick inte att få boarding pass utskrivet via online checkin så efter att desken öppnat hade jag snabbt mitt boarding pass i handen, Trevlig och snabb inchecknings personal.

LAN Använder sig av Qantas lounger på Auckland flygplats, det fanns en First och en Business del av loungen , jag provade First delen som jag fick tillgång till med mitt British Airways Guld kort. En enkel frukost buffe serverades och den kändes fräsch och smakade bra, vin och öl fanns att tillgå, en skylt meddelade att sprit drycker inte finns att tillgå förrän efter 11:00.

Lounge: Qantas First Class Lounge, Auckland International (AKL)

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Det var lite trångt vid boarding men man höll på priority ordningen och öppnade den fållan först, det gick snabbt och smidigt att ta sig ombord. När man kommer ombord på denna Dreamliner så kändes det öppet, det var ingen galley precis vid dörren och ingen vägg in emot business kabinen vilket kändes lite ovanligt. Kabinen var som brukligt på en Dreamliner väldigt öppen och luftig.

Stolen och underhållningssystemet

Jag hade valt en fönster plats 5A längst bak i business kabinen, det var inte mer än halvfullt så fick platsen bredvid mig tom. Stolen var ok men kändes inte lika skön att sitta i som tex Qatar Airways business stolar på deras Dreamliners. Detta är en tidig morgon flygning som tog strax under 3 timmar så provade aldrig stolen i sängläge.

Underhållnings systemet var snabbt och det var en väldigt bra och klar bild, det fanns en hel del filmer att välja på och en del TV serier men inte lika många filmer och Serier som jag har haft tillgång till på andra flygbolag.

 

Internet ombord

Internet fanns inte att tillgå,

Måltider och Service

Som sagt en tidigt morgon avgång så det var frukost som serverades, man kunde välja på ost och skinka eller scrambled eggs, jag provade på ost och skinka som inte direkt kändes som en business class frukost, färsk frukt var med på brickan och den smakade bra. Det fanns diverse alkoholhaltiga drycker på menyn men inget som man erbjöd vid serveringen antar att man kunde ha fått något om man frågade efter det.

Sömn

Kort flygning så det blev ingen sömn, kabinen var mycket tyst dock så antar att man skulle ha sovit ganska bra.

Ankomst

Ankomst i Sydney var väldigt snabb, jag var först av planet och var igenom immigration och tull på max 10 minuter, ingen kö någonstans, med svensk pass kunde man använda e-gates där man scannade sitt pass fick en biljett som man sedan lämnade av i en automatisk foto maskin som tog en bild. Jag hade inget incheckat bagage så det kanske underlättade ankomsten en del.

Det fanns anslag i ingången till tullen att man idag hade TV team på plats för inspelning av Border Control Australia, men, jag kommer inte med i något sådant avsnitt i alla fall…..

Slutsats

Mycket trevlig flygning med ett för mig nytt flygbolag stolen var som sagt ok för en kort flygning men kändes inte som om jag hittade någon bra lounge position för att sitta bekvämt och läsa, naturligtvis så är det bättre än att flyga i Ekonomi klass men jag föredrar nog den typen av stol som Qatar Airways har på sina 787-9 i Business.

Personalen ombord var väldigt trevlig och service inriktade.