Bakgrund och introduktion

Detta var en del av min Balkanresa under Kristi flygare-helgen 2015. Jag hade länge sett fram emot att besöka Sarajevo. En stad där historien känns närvarande på många sätt. En skön blanding av Istanbul och en Alpby. Efter en dag i Belgrad bar det alltså iväg vidare!

På flygplatsen

Tog en buss ut från Belgrad till flygplatsen. Hittade en desk för passagerare som bara flög med handbagage varvid det inte var nån kö alls (vilket det var till bagageincheckningen). Kvinnan vid desken var vänlig, bytte utan problem mitt valda seating mot ett ledigt utan stolsgranne och fick snabbt mitt boardingkort. Han käka en god lunch innan jag passaerade passkontroll och säkerhetskontroll (vid gaten). Buss ut till vår ATR.

Ombordstigning och första intryck

Jag börjar gilla propellerplan mer och mer. Man blir ju van när man bor i Linköping och flyger en del Jettime till och från Köpenhamn. Boarding sker bakifrån och det är ganska gott om plats ändå. Funkar på en 45-min flygning.

Stolen och underhållningssystemet

Helt okej stolar, 2-2 seating. Inget underhållningsssystem

Internet ombord

Nej

Måltider och Service

Överraskande så delades det ut trevliga påsar med smörgåsar och vatten. Till det erbjöds kaffe och te och nått starkt om man så ville. På tilbakavägen fick man dock bara kaffe på begäran pga kort flygtid enligt puschern, något hon uppenbarligen hade hittat på själv av lathet. Syntes att hon skämdes när jag påpekade för henne att kaffe med lätthet hann serveras ett alla i fullt plan av personalen på ditvägen. Slutar aldrig förundras över flygvärdinnors varierande inställning till service.

Ankomst

Enkelt och smidigt som vanligt på små flygplatser.

Slutsats

Fin flygning och bra ”cafe service” när personalen följer instruktionerna för servicen.