Beskrivning och intryck

Flygplatslounger har blivit ett populärt ställe att koppla av på, både innan och efter flygresan. I Sverige finns det väldigt få lounger, men en som sticker ut och som ser ut att öka i popularitet är Malmö Aviations Yellow Room, eller det gula rummet som det heter på svenska. Till skillnad från många andra lounger som ligger på Arlanda och Bromma flygplats är Yellow Room ett perfekt ställe för dig som behöver en bra och skön avkoppling.

Flygresenärerna beskriver loungen som ett bekvämt ställe med en modern och snygg design som bygger på idén att Yellow Room ska agera som en levande showroom. De flesta resenärer vill spendera så lite tid som möjligt på flygplatser, därför har Malmö Aviation och BRA exkluderat de lyxiga detaljerna och hellre lagt fokus på funktionella saker som resenärerna behöver inför och efter sin resa.

Loungen erbjuder det mesta, till och med arbetsstationer för resenärer som vill arbeta eller studera på flygplatsen. För att ge sina gäster en bra service erbjuder man också ett större utbud av tv-kanaler, nyhetstidningar och olika spel. Loungen är öppen enbart för dig som har ett guldkort från Malmö Aviation, BRA eller något annat flygbolag som tillhandahåller VIP-kort. Har du ett medlemskort men är osäker på om du har tillträde, rekommenderar vi att du kontaktar Swedavia för mer information. Du kan också ringa Malmö Aviation (som numera ägs av BRA). Du når flygbolaget genom deras gemensamma kundtjänst.

Mat och dryck

Enklare måltider i form av baguetter och mackor. På Yellow Room finns även godis, snacks, kaffe, kalla såväl som varma drycker.

Faciliteter

Yellow Room består av ett större lokal med både stolar och bord. I det så kallade ”Växthuset”, (red. anm. ett panoramarum med utsikt över landningsbanan) finns också ett kök med en självserveringsbuffé för resenärerna. Lounger ligger väldigt nära både säkerhetskontrollen och restauranger. Utöver flygplatsens centrala läge uppskattar många resenärer tillgången till parkering, shopping och biluthyrning. Om du planerar att hyra bil till eller från flygplatsen rekommenderar vi att du bokar i god tid, särskilt under sommarmånaderna. En rekommendation från svenska trafikförsäkringsföreningen är att du försäkrar ditt uthyrningsfordon.

Internetuppkoppling

Flygplatsen har gratis Wifi som du kan ansluta dig på och surfa i högst tre timmar. Tilläggspaket kan köpas om du vill surfa längre. Hastigheten är begränsad till 100 Mbyte per sekund.

För att nå nätet behöver du hitta och ansluta dig till ”Airport-Guest”. När du klickat dig vidare i telefonens inställningar och godkänt villkoren så kommer din internetanslutning att aktiveras per automatik. Är du uppkopplad så kan du ta del av flygtider och uppdateringar i realtid.

Slutsats

Yellow Room är en populär, modern och enkel lounge som tillhandahåller allt som en resenär behöver – oavsett om du bara vill koppla av eller behöver arbeta inför eller efter din resa. Loungen är utrustad med det mesta som behövs och går en mil extra för att säkerställa att du kommer trivas. Utöver mat och dryck har du tillgång till spel, nyheter och ett varierande TV-utbud. I samma lokal har du en mobilfri zon i panoramarummet, där du kan titta på ankommande och avgående flyg. Vår redaktion ger Yellow Room en fyra av en femma.