Bakgrund och introduktion

Affärsresa till Istanbul från Köpenhamn med Turkish Airlines A330 i Economy.

På flygplatsen

Terminal 2 Köpenhamn, 1:45 innan avgång. Turkish Airlines incheckning hade 4 öppna diskar, 1 business, 2 economy och slutligen 1 för bagdrop. Tomt i alla köer. Snabb och smidig incheckning med frågan om jag ville sitta exit row vilket jag tackade nej till. Bad istället om ett aisle seat med ledig plats bredvid vilket jag också fick.

Security check på Köpenhamn gick raskt och ingen kö att tala om. Passkontroll kön var längre, tog 8 minuter med endast 2 diskar öppna.

Boardingate C33. Först välkomnades Business och *A Guld, därefter upprop med boardinggrupp vilket faktiskt kontrollerades, vilket ledde till smidig ombordstigning.

Ombordstigning och första intryck

Boardingate C33. Först välkomnades Business och *A Guld, därefter upprop med boardinggrupp vilket faktiskt kontrollerades, vilket ledde till smidig ombordstigning.

Ca 70% beläggning i economy, business såg helt tomt ut.Innan start delades hörlurar ut.Kabinpersonal erbjöd samtliga passagerare ”Turkish Delight” vilket är en sötsak,direkt på cruising altitude. Trevlig gest anser jag.

Stolen och underhållningssystemet

Stolen är bekväm till och med i Economy, med möjlighet att fälla stolen, justerbart fotstöd och justerbart nackstöd vilket är jätteskönt om man är lite längre. Jag är 185cm. Även lite utrymme för knäna till stolen framför.

Turkish Airlines har ett modernt multimedia system som heter PLANET med ett bra utbud av film, spel, tv mm. Även tillgång till internet, vilket jag ej testade

Internet ombord

Internet erbjöds men jag testade ej.

Måltider och Service

Se meny för mat alternativ, jag valde kyckling satay med ris. Lunch serverades 45 min efter take-off, och följdes omedelbart av en dryckespåfyllning. Maten får ett medelbetyg, torr kyckling såklart men efterrätten var godkänd. Serveringen avslutades med Kaffe/Te.

Ankomst

Ankomst på tid.

Slutsats

En summering av hela upplevelsen: Effektiv och artig incheckning. Behagligt att flyga A330 på en med allt vad det innebär på en såpass kort flygning, sköna stolar, multimedia etc.
Artig kabinpersonal och bra med varm mat och brett dryckessortiment.
Flyger gärna A330 med Turkish Airlines på denna rutt igen!