Bakgrund och introduktion

På väg på en efterlängtad dykresa till Maldiverna skulle Emirates sköta transporten i två omgångar med deras hemmaflygplats Dubai som nav. Här följer några intryck.

På flygplatsen

Emirates hanterade såväl incheckning som boarding proffsigt. Vid hemresan kunde synpunkter på platsval beaktas. Bra.

Ombordstigning och första intryck

Bemötandet förebådade en god service. Trots mängden passagerare flöt det smidigt.

Stolen och underhållningssystemet

Bra utymme både i stolen och för handbagaget. Är du inte över 185 så är platsen OK.  Underhållningssystemet verkar variera mellan olika årsmodeller på B777 och den nyaste var riktigt bra. Äldre B777 hade sämre skärm och färre valmöjligheter. Lite brist på textade filmer då detta är att föredra med hänsyn till de underdimensionerade hörlurarna.

Måltider och Service

Helt OK måltider men personalen klarade inte riktigt av logistiken. Med många passagerare att serva är det inte helt enkelt att servera dryck, mat och kaffe i ordning som vi tar oss an måltiden. Måhända skiljer det även mellan olika kulturer men det underlättar om man får brödet till frukosten och inte när de dukar av.

 

Sömn

I Economy var stolen fällbar en bit men ett läge till hade uppskattats. Med respekt för olikheter skulle större möjligheter till lugn kabin utan servering uppskattas. På mina flighter sprangs det flitigt i gångarna hela tiden.

Ankomst

Dubai airport är stor och Emirates verkar disponera hela terminal 3. Då denna består av flera våningar är det stor yta att greppa. Många resenärer mellanlandar i Dubai varför där borde finnas efterfrågan på aktiviteter som tidsbegänsade turer till ex vis city/någon skyskrapa. Ett sextimmarsstopp är rätt drygt. Taxfree shopping i terminal 3  imponerade inte på mig.

Tidsmässigt fungerade allt enligt plan.

Slutsats

Jag flög totalt 20 timmar med Emirates (6+4 vid två tillfällen) och var överlag nöjd. Personalen uppträdde proffsigt men visade lite ovana vid att improvisera.

Jag kan tänka mig att välja Emirates och B777 igen.