Beskrivning och intryck

Den enda loungen på EBB vad jag vet. Loungen är helt ok med afrikanska mått mätt och är ljust möblerad soffor, fotöljer och bord. Den ger ett ljust intryck trots att jag endast besökt den kvällstid.  I mitten av lokalen finns ett litet konstgjort ”berg” med gröna växter och porlande vatten. Ett utbud av tidningar och ett biljardbord finns samt ett par tv apparater.

Tillgång till loungen har de som reser med business biljett för samtlga bolag som trafikerar sträckan. Du kan även betala in dig för 20 USD.

Jag har besökt loungen vid flera tillfällen och på olika veckodagar och den har aldrig kännts överbefolkad.

Notera att du får själv hålla reda på din flights status, ingen säger till dig när det är dax att boarda. (Monitorer finns dock)

 

Tyvärr har jag inga bilder, men går säkert att googla för den som är intresserad.

Mat och dryck

En liten bardel finns där det serveras smårätter som samosas och mini pizzor. Det finns även soppa, smörgåsar, sötsaker och diverse snacks.

Dryckesutbudet är kaffe, te, läsk, vin och öl. Noterade inte om det finns starkare drycker.  Det är inte självsevering.

Faciliteter

Fräsha toaletter men ingen dusch. flera TV med satellit kanaler. Ett biljardbord finns för den som vill utmana kollegan innan flighten.

Internetuppkoppling

WiFi finns men upplevdes som långsam

Slutsats

En ok lounge som fyller sitt syfte och som i många afrikanska länder, är loungen bättre än alternativet.  EBB är dock långt ifrånn den värsta flygplatsen.