Hotellbeskrivning

I vanliga fall brukar jag bo ganska enkelt och billigt, men den här gången kunde företaget ta kostnaden och jag fick lov att bo i ett “Guest Room” på hotell Hilton vid Times Square. Guest Room är, som jag förstod det, deras enklaste rumstyp men jag tyckte verkligen att det var helt lysande. Hotellet är stort och lyxigt och ligger mitt i hjärtat av New York.

Läge och transport

Läget är verkligen helt  fantastiskt! Jag älskar New York och Times Square är ju superhäftigt. Massor av liv och puls dygnet runt. Sedan har man nära till så mycket annat, vilket är perfekt i en promenadstad som New York. Exempelvis har vi ju Braodway, Central Park, Dakota Building, Radio City Music Hall, Empire State Building, Tiffany’s. Sedan om man vill gå lite längre är det ju bara att röra sig ner mot Wall Street, China Town och Little Italy. Vilket jag absolut rekommenderar om du är i stan.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Alla var så klart supertrevliga, men jag har lite svårt att greppa drickssystemet. Ibland verkar det ingå i servicen men ändå så ska man dricksa lite till. Jag läste lite om det på nätet innan och kan verkligen rekommendera att man gör detsamma, för det är inte helt lätt att veta när det är dricks eller inte. Exempelvis ska man ge dricks varje gång man får något av en bartender. Incheckning och utcheckning flöt på bra.

Rummet

Jag var lite orolig för att det skulle vara svårt att sova på grund av allt liv där utanför. Men det var faktiskt inget jag märkte av särskilt mycket. Bra isolerade fönster och sedan bodde jag rätt högt upp. Rummet var kanon och jättestort, som en liten lägenhet. Det fanns en stor rejäl säng och ett arbetsbord. Allt var rent och fräscht och badrummet var bra med. Har absolut inget att klaga på. Nätet fungerade fint med och jag kunde spela spel på https://se.igame.com/game/starburst-1-265542, streama serier (håller på att följa Watchmen) och så vidare.

Mat, dryck och faciliteter

Jag åt faktiskt inte mer än frukost på hotellet, men restaurangmaten såg fräsch ut. Spanade in menyn också och det var absolut inget fel på den, men jag föredrar att käka ute när jag upptäcker en stad. Frukosten var i toppklass och där fanns allt jag ville ha och mycket, mycket mer. Äggröran var perfekt krämig!

Internetuppkoppling

Som jag skrev ovan så var det aldrig några problem att använda nätet. Det funkade klockrent på alla ställen jag var på i hotellet.

Prisindikation

3 100 SEK

Slutsats

Jag är mer än nöjd med mitt besök på Hilton. Inte bara för att rummet var stort och fint utan också för det underbara läget. Det finns verkligen galet mycket att se och göra i New York så att bo bra tycker jag är jätteviktigt. Man sparar en hel del tid på så vis.

Just det, om det är något jag verkligen skulle vilja rekommendera så är det en promenad längs High Line. Det är nämligen en gammal upphöjd järnväg som går genom stan och som nu på senare har gjort om till en park. Man får se fantastiska vyer över staden och här finns mysiga fik att fylla på kaffetanken med också.