Hotellbeskrivning

InterContinental Sydney ligger byggt i en ut-/ombyggnad av Treasury Building från 1849. Vissa delar är restaurerade och man kan t.ex. sitta i fastighetens atrium och ta en drink vilket är väldigt trevligt.

Jag bodde här under en transfer innan jag fortsatte till Auckland.

Läge och transport

Hotellet ligger i centrala Sydney med gångavstånd till Operahuset, botaniska trädgårdarna, The Rocks, Darling harbour mm.

En taxiresa tar ca 20-25 minuter och går på ca 50-60 AUD beroende på tidpunkt.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Min incheckning, vilken gjordes på kvällen, sköttes av en trevlig man med ursprung från Polen. Han var pratsam och tipsade mer än gärna om lite aktivieter för kvällen och dagen efter. Han bytte även det förallokerade rummet till ett några våningar högre men någon uppgradering av rumstyp pga mitt IHG Rewards gold blev det dock inte.

Jag valde det enkla alternativet Express Check-out och kunde lämna en signerad nota i en brevlåda i receptionen och gå direkt till taxin.

Rummet

Mitt rum med nummer 2418 vette åt norr, och jag kunde skymta The Rocks mellan de kringliggande skyskraporna.

Inredningen var snygg och av fina material. Att fönsterbrädet att förlängt inåt och möblerat med kuddar är trevligt när man har lite utsikt att titta på.

Mat, dryck och faciliteter

Jag åt endast frukost under min vistelse och den var riktigt bra. Ett stort utbud av varma rätter, ägg made to order, flera typer av flingor och müsli, bröd och bakverk i olika former och en rad olika juicer och övriga kalla drycker. Det fanns även möjlighet att göra sig en sallad på morgonkvisten. Det som var mindre upphetsande var kallskuret där det bara fanns ett mindre utbud.

Internetuppkoppling

Internetuppkoppling är gratis för Elite members hos IHG Rewards vilket informerades om vid incheckning. Hastigheten var helt ok.

Prisindikation

$345 (AUD)

Slutsats

Riktigt högklassigt hotell. Nu upplevde jag förvisso inte alla faciliteter men frukost och all personal jag träffade fick mig att uppleva detta som en riktigt bra, men kort, vistelse.