Hotellbeskrivning

Hilton Stockholm Slussen är ett hotell som ingår i Hiltons hotellkoncern. Trots att kedjan har expanderat stort i världen har deras närvaro varit relativt låg i Skandinavien. I Malmö stängdes hotellet ner i en protest mot Vasakronan, som begärde en högre hyra för verksamheten i Malmö. På samma sätt avvecklades även Hilton-hotellet vid Kastrups flygplats, Köpenhamn. I Stockholm har hotellets verksamhet rullat sedan 1989.

Hotellanläggningen ligger på Guldgränd 8 och har över 289 gästrum och konferenskomplex. Intill hotellet mot Slussenbron finns också ”Eken”, som är en av hotellets populäraste restauranger.

Precis som många andra hotell i Stockholm föredrar även Hilton kortbetalningar framför kontanter. De flesta betalkort accepteras och det går bra att betala med både debet såväl som kreditkort. Hotellgäster förväntas betala en deposition som reserveras under vistelsen och som släpps när man checkar ut. Depositionen kan enbart betalas med kreditkort.

Globalt har Hilton alltid legat i framkant med nya betalmetoder. Nyligen introducerades ett nytt samarbete där man börjat implementera bitcoins och Blockchain på vissa hotellkomplex, skriver USA Today. På Hiltons nordiska hotell är detta ännu inte möjligt, men det finns tredjepartsföretag som erbjuder speciella tjänster där man kan köpa bitcoins med insparade Hilton Honors-poäng.  Om du inte är bekant med bitcoins, kryptovalutor eller crypto trading finns mer information här.

Läge och transport

Till skillnad från många andra hotell i samma klass och kategori erbjuder Hilton Stockholm Slussen bättre anslutningar till de centrala delarna i Stockholm. Bara ett fåtal minuter från hotellet ligger en busstation och tunnelbanestationen Slussen som kan nås på gångavstånd. Från Slussen kan du åka på både den röda och gröna linjen. Bra förbindelser finns även till båtar ut till skärgården och den nostalgiska Saltsjöbanan. Två stationer bort ligger T-centralen och stadskärnan med goda möjligheter till shopping, uteliv, fik och stadsliv. Vill du hellre stanna kvar i Slussenområdet rekommenderas Götgatan som erbjuder samma, men någorlunda mindre utbud. Det tar cirka 5 – 10 minuter att gå till Götgatan, annars tar det bara någon minut med tunnelbanan (du hoppar av på antingen Medborgarplatsen eller Skanstull).

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckningen är öppen från klockan 15.00. Utcheckning måste ske senast klockan 12.00.

Är du medlem i Hiltons bonus- och lojalitetsprogram ”Hilton Honors” så samlar du poäng under hela din vistelse, dock inte på mat och dryck.

Prisindikation

Priset varierar beroende på om du är medlem i Hilton Honors och vilken status du har i Honors lojalitetsprogram. Priset per natt ligger mellan 2 000 kr – 4 000 kr beroende på säsong du bokar.

Slutsats

Hilton Slussen är ett modernt, bekvämt och centralt hotell till skillnad från många andra hotellverksamheter i samma kategori och prisklass. Förbindelserna är relativt goda till både Cityterminalen, T-centralen, Centralstationen, Bromma flygplats och Arlanda Airport. Kollektivtrafiken är bra och punktlig, och du behöver aldrig ta en taxi till hotellet (om du inte ankommer väldigt sent eller behöver åka taxi).

Till följd av COVID-19 (Coronautbrottet) varslade hotellet mer än hälften av sin personalstyrka i mars 2020. Många av hotellets verksamheter har därför blivit lidande och utbudet har begränsats kraftigt, vilket lämnat många gäster missnöjda över Hiltons beslut. Det är i nuläget svårt att säga hur länge missnöjet kommer kvarstå, men för att höja standarden och leva upp till den service som Hilton gjort sig känd för (innan utbrottet) kommer Hilton Slussen behöva rusta upp med sin personalstyrka och service innan andra konkurrerande hotell rekryterar in den kompetens som Hilton förlorat.