Hotellbeskrivning

Marriott SkyCity är mitt förstahandsval vid transit, sen ankomst eller tidig avgång (då jag har flyttat ut dagen innan). Det ligger inte i terminalen som Regal gör, utan en bit bort.

Läge och transport

Hotellet ligger öster om flygplatsen väldigt nära entrén till Asia World EXPO. Det går att promenera och man går isf genom T2 för att komma ut på rätt sida flygplatsen.

I ankomsthallen på HKG finns hotelldiskar där man anmäler sig och en minibuss kör sedan till hotellet. På vägen tillbaka till flygplatsen är det en shuttlebus av något större slag som sköter transporten. Denna går var 20:e minut större delen av dygnet. Skulle man ha bråttom finns det alltid taxibilar väntandes som kan köra till terminalen.

För att ta sig in till stan promenerar man via en gångbro till Asia World EXPO och tar flygplatståget därifrån.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

När jag klev ur minibussen stod Avril där och välkomnade med namn och allt. Hon eskorterade mig upp till rummet och vi löste incheckningen där istället för i receptionen eller loungen. Enkelt och smidigt, och väskan blev uppburen tillsammans med oss så ingen väntan på den behövdes.

Jag blev uppgraderad till Executive-rum och fick som vanligt välja Platinum arrival gift vilket brukar bli poäng.

Utcheckningen gjorde jag i loungen i samband med frukost.

Rummet

Denna gång blev det som sagt uppgradering till Executive-rum. Historiskt sett har ungefär 2/3 av bokningarna, som alltid gjorts i billigaste rumskategori, uppgraderats till Executive och den sista 1/3 till svit.

Mat, dryck och faciliteter

I loungen erbjuds under happy hour några olika varma tilltugg såsom grillspett eller kycklingvingar, samt en pastarätt. Man kan göra en egen blandsallad och det brukar också finnas några kalla snittar eller liknande. Det erbjuds också ostar och efterrätter.

Öl, vin och sprit finns och det på happy hour. Frågar man snällt får man sig några öl efter de stängt också.

Frukosten är som vanligt i loungerna av det enklare slaget men här erbjuds eggs made to order vilket alltid är trevligt.

För övrigt finns det, förutom SkyCity Bistro som serverar frukosten och a la carte under dagen, en kantonesisk restaurang och en sportbar. Mitt i lobbyn finns även en lobby lounge.

Gymmet och poolen har jag inte använt.

Internetuppkoppling

Gratis internet för alla medlemmar i Marriott Rewards. Gratis high speed internet för Platinum Elite (kanske även för guld).

Prisindikation

1705 HKD inkl skatter

Slutsats

Har inte blivit besviken på Marriott Hong Kong SkyCity under mina 10+ vistelser. Fräscha rum, trevlig personal och en bra lounge.