Bakgrund och introduktion

Skapade en tråd i Januari som ny medlem då jag ville hitta ett alternativ till SAS numera slitna Business Class till mina resor till Shanghai,Beijing och Bangkok. Kom ganska blandade betyg på Turkish men många positiva betyg på just mina destinationer. Jag valde att prova och är mycket nöjd och allt höll mycket högre standard än SAS och även servicen som var perfekt!

På flygplatsen

Väldigt fin lounge men också väldigt välbesökt… speciellt från Instanbul till Shanghai då vi nog kom mitt i rusningen!

Lounge:

Loungen är recenserad separat från flygningen. Du kan läsa mer om loungen i loungerecensionen.

Läs mer om den besökta loungen »

Ombordstigning och första intryck

Trevligt mottagande och personalen var väldigt serviceinriktade! Välkomstdrink och ett litet paket choklad serverades direkt, planet var dessutom väldigt rent!

Stolen och underhållningssystemet

Stor tv med många filmer och alla möjliga tidsfördriv.

Internet ombord

Fungerade utmärkt tills man hamnar över Kinesiskt luftrum…vilket inte är Turkish Airlines fel!

Måltider och Service

Maten var i toppklass och i totalt överflöd! Jag och min resekamrat gjorde vårt bästa i att försöka prova så mycket som möjligt men fick ge upp… Högsta betyg på maten!

Sömn

Bra benutrymme vilket inte alltid är fallet vid sängläge och dessutom riktig ”flatbed”

Slutsats

Detta var min första flygning  med Turkish då vi kände oss tvungna att lämna SAS, känns inte motiverat att betala lika mycket eller mer när Business class hos SAS är så slitet och omodernt! Med Turkish blev det en väldigt fin upplevelse och årets återstående 6 resor till Peking, Shanghai, Hongkong och Bangkok kommer bokas hos Turkish Airlines! SAS behöver vakna….