Hotellbeskrivning

The Westin Peachtree Plaza i Atlanta är ett välkänt och exklusivt hotellkomplex beläget på Peachtree Street i Atlanta, Georgien. Komplexet är 220,47 meter högt och består av 73 våningar. Den ursprungliga byggnadskärnan började konstrueras för Georgiens guvernör och köptes sedan upp av staten 1870. Sedan dess har Peachtree använts som en guvernörbostad för 17 guvernörer fram till 1921. Två år senare konverterades objektet till ett exklusivt hotell, Henry Grand Hotel, namngett efter den amerikanska journalisten och filharmonisten Henry W. Grady.

När stadsutvecklaren och arkitekten Johan Portman fick uppdraget att rekonstruera hotellkomplexet i slutet på 70-talet utvidgades byggnaden med ytterligare våningar. I anslutning till omkonstruktionen ansågs komplexet vara den allra högsta byggnaden i Atlanta fram till 1977, när Renaissance Center i Detroit tog ledningen. Den tornliknande byggnaden stod sedan i sin dåvarande form i över 13 år.

Idag består hotellkomplexet av 5 600 fönster, 1 068 hotellrum, fem restauranger och över 1 000 parkeringsplatser.

Läge och transport

Komplexet ligger på Peachtree Street, en av de största gatorna som går genom centrala Atlanta. Gatan börjar i de norra delarna av Midtown och sträcker sig ner till Buckhead. Kommer du hit under den berömda högtidsdagen St. Patricks så får du inte missa den stora paraden som går precis på den stora gatan utanför hotellet. En lika stor parad kan åskådas under juldagarna.

Kollektivtrafiken administreras av MARTA (Metropolitan Atlanta Rapid Transit Authority) och det finns många hållplatser längs Peachtree Street där du kan hoppa på. Härifrån kan du också ta dig till de populäraste destinationerna och attraktionerna i hela Atlanta. Det enklaste sättet att planera din resa på är att besöka deras hemsida och använda reseplaneraren MyCommute-Trip Planner.

Transporten är överlag förmånlig och billigare än om du skulle ta en taxi eller hyra en bil. Bussarna och tågen är rena, utrustade med AC och välskötta av MARTA:s personal. Vill du resa till Midtown tar det ungefär 25 minuter med kollektivtrafiken. Det välkända shoppingdistriktet Perimeters ligger bara 40 minuter bort med tåg.

En enkel resa kostar 2,5 amerikanska dollar. Skulle du köpa ett kort eller ett turistpaket så debiteras du en depositionsavgift på en dollar. Avgiften får du tillbaka när du återlämnar ditt transportkort.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckning, utcheckning, service och kundhantering sköts enligt Westin och Starwoods riktlinjer och policys för det samma. Incheckningen är öppen från och med 15.00. Du bör checka ut senast klockan 12.00 på eftermiddagen.

Då hotellkomplexet ägs av The Westin har du som hotellbesökare förmånen att utnyttja SPGs (Starwood Preferred Guests) lojalitets- och bonuskort för medlemmar. Kortet omfattar över 1 300 hotell och resorter utspridda över elva olika varumärken, inklusive St. Regis, W och Westin i över 100 länder världen över. Beroende på hur många nätter du väljer att stanna i Atlanta så finns möjligheten att uppgradera kortet till Gold eller Platinum. Oavsett vilken statusnivå du uppnår så ingår följande förmåner:

  • Poängsamling på varje natt under din vistelse (oavsett om det är en helgdag eller en röd dag). Poängen kan sedan bytas ut mot fria nätter om du samlar på tillräckligt många poäng.
  • SPG Moments: Här kan du som gäst kombinera din vistelse med olika paketerbjudanden. Dessa kan bestå av allt från golfevents till konserter och sportevenemang. På senare tid har man också introducerat matupplevelser och VIP-biljetter.
  • Mobilappar: Genom hotellkedjornas olika mobilappar kan du administrera dina bokningar direkt i din Android, Surfplatta eller din iPhone. Mer om förmånerna kan du läsa på SPGs officiella medlemssida.

Rummet

Det finns drygt tusen rum att välja bland på Westin Peachstreet. De billigaste rummen (Traditional och Standard Deluxe) ligger i snitt på 136 dollar per kväll. Du kan också välja att uppgradera ditt rum till Premium Deluxe som ligger på 155 dollar per kväll. Oavsett vilket rum du bokar så får du tillgång till ungefär samma utbud, dvs. tillgång till bastu, pool, dusch, trådlöst internet, gym, spa och bekväma sängar. Vill du hellre boka en svit så finns det 24 olika rum att välja bland. Den billigaste sviten kostar 1 235 dollar för en övernattning.

Mat, dryck och faciliteter

Skulle du besöka USA under maj 2018 så är mässan ett värt event att besöka. Utöver de provexemplar och demoprodukter som erbjuds kostnadsfritt, så får besökarna också gå på intressanta föreläsningar och workshops för att lära sig mer om senaste produkttrenderna. Även om organisatören undanhållit utställarna och deras produktkategorier så hävdar många medier inom skönhet och hälsa att den nästkommande mässan kommer fokusera på organiska tvål- och schampoprodukter. Det är alltså inte uteslutet att silverschampo, som är sommarens populäraste hårprodukt kommer tillbaka till nästa event.

Prisindikation

108 amerikanska dollar per natt för ett standardrum. Ytterligare upplysningar ges i artikeln.

Slutsats

Verksamheten och dess serviceutbud styrs av The Westins policy och riktlinjer som gäller för samtliga hotell och varumärken som ingår i koncernen, inklusive St. Regis, Starwood och W®.

Samtliga hotell- och konferensgäster har förmånen att utnyttja SPG:s bonus- och lojalitetskort, även de som besöker skönhetsmässan. Poängsystemet gäller från och med din första övernattning på Peachtree Plaza och du kan använda både ditt Gold-kort såväl som ditt Platinumkort i samband med incheckningen.

Du kan administrera din bokning genom mobilappen som du kan ladda ner gratis genom SPG:s officiella hemsida. Här kan du också utnyttja SPG Moments och passa på att få ut många medlemsrabatter under din vistelse. Beroende på årsperioden och det aktuella utbudet så finns det generellt många aktiviteter att välja på, bland annat golf, vattensporter, diverse upplevelser och sightseeing. Erhåller du ett sådant kort och vistas över en längre tid på Westin Plaza så finns det också en del rabatterade turer om du vill utforska regionen ytterligare.