Hotellbeskrivning

Klassiskt Hilton mitt i en världsmetropol.

Läge och transport

Lätt att ta sig till både med buss, taxi och tunnelbana. Läget längs Orchard Rd är bra för shopping. Man är mitt i smeten, eller i alla fall där smeten brukade vara för 20 år sedan. Nuförtiden ligger det mesta som är sevärt nere i hamnen och det är en bit dit.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Normal, effektiv incheckning. Det finns dock ingen personlig touch. Fick själv fråga för att få mina förmåner. -‘Ok’, fick jag till svar.

Rummet

Trångt, gammalt och oerhört slitet.

Kl 01.35 går brandlarmet och vi kastar oss ut i nödutgångarna och rusar nedför trapporna. Väl nere, utomhus och efter en lååång väntan kommer det en Hilton anställd (chef och västerländsk) och säger att det inte är någon fara. Vi behöver inte bry oss om det går fler gånger, då brandlarmet gör så här lite då och då…!!!

Mat, dryck och faciliteter

Använde juicebaren (som hotellet ger reklam för) en gång. SEK 350 senare gick jag onöjd därifrån. Inte ok för en sallad och en smoothie…

Poolområdet stängt under min vistelse. Tittade dock ut där och det såg ok ut.

Internetuppkoppling

Fungerade mycket bra.

Prisindikation

SEK 1000

Slutsats

Hotellet har sett sina bästa dagar trots looken av guld utanpå och den flådiga uppkörseln. Receptionen är en kombination av köpcentra, restaurang och reception. Man har svårt att uppfatta vad som är vad. Hotellets juicebar är tex svår att hitta till ovanpå receptionen.

Jag har bott på detta hotellet ett antal gånger under årens lopp, dock inte på sju år. Förfallet är nästan totalt. En undran hur Hilton kan välja att ha kvar detta hotell med sitt namn i kedjan…