Hotellbeskrivning

Hotellet är en blandning av gammalt och nytt.

Receptionen vilken är ett stor inglasad del som ligger mellan de olika hotell delarna. Till höger om reception ligger den nyare hotelldelen och för att komma till den äldre delen går man igenom en inglasad gång över en gammal torr docka. Här ligger flera rum samt baren och restaurangen.

Läge och transport

Hotellet ligger en bit utanför centrum men inte så långt att man stör sig på det. Hotellet har en egen båt som enkelt tar dig över till Canary Wharf business district och shopping center samt till Thames River Clippers.

I närheten finner ni också O2 Arena, Emirates Air Lines, Greenwich och ExCel London conference venue.

Kommer ni från Heathrow till hotellet tar ni enkelt Jubilee line från Green Park och stiger av vid Canada Waters, därefter stiger ni på Buss linje C10 som stannar precis utanför hotellet. Vill ni in till centrum hoppar ni på C10 igen och stiger av vid Bermondsey Station och tar Jubilee line.

Kommer ni från London City Airport kan ni ta DLR till Canning Town Underground Station och byt till Jubilee line sedan använder ni ovanstående stationer för att komma till hotellet.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckningen gick smidigt, det var några personer före oss men allt flöt på bra och snart var det vår tur. Skulle nog säga att vi blev riktigt bra bemötta av personen som skötte incheckningen, om det berodde på att jag är HH Gold eller annars bara är svårt att säga. Jag blev iaf välkomnad som Gold medlem och informerad om att vi hade blivit uppgraderade till ett Double Hilton Deluxe Plus rum (bokat Double Hilton Deluxe).

Rummet

Rummet som vi fick ligger i den äldre delen av hotellet som en gång i tiden tillhört Columbia Warf. Rummet var en positiv överraskning, trevlig inredning med en säng i ett ljust träslag mot en vit vägg. Den randiga mattan gick bra ihop med den vackra ytterväggen i röda putsade gammaldags tegel. Rummet hade en vilostol med bord samt ett skrivbord, på bordet fanns även LCD TV´n som var runt 40 ”. Stora fönster med djupa resesser vätte ut mot floden.

Dessa var uppskattade av dottern som tillbringade större delen av tiden i dessa med sin telefon då vi var på rummet för att slappa efter en lång dag till fots i London.

Mat, dryck och faciliteter

Första kvällen då vi kom till hotellet beställde dottern upp mat till rummet och jag åt lite lätt ”Pub mat” i baren samt tog några drinkar. Maten i baren får väl kanske inga Michelin stjärnor men man blir mätt och det är väl det den är till för. Vill man klaga så tyckte jag (samt bords grannarna) att det var onödigt högt ljud på TV´n för att vara en hotell bar!

Vi prövade ej restaurangen men frukosten var helt okej.

Internetuppkoppling

Wi-Fi fanns på hela hotellet och då jag är HHG så var det gratis annars tror jag det kostade om man ville surfa i rummen. Tyckte att uppkopplingen flöt på bra då man surfade ”normalt”.

Prisindikation

Ca. 130 GBP/dygn

Slutsats

Måste säga att jag trivdes riktigt bra på hotellet, trevliga lokaler, trevlig personal samt nära till det mesta utan att det kostade skjortan att bo där. Kan lugnt rekommendera detta hotell om man vill besöka London några dagar och inte har krav på att bo mitt i city.