Hotellbeskrivning

Bangalore är som dom flesta Indiska städer en smula kaotiskt, men har ett relativt västerländskt snitt. Hilton Bangalore är en liten oas mitt i allt detta kaos och erbjuder en flykt från livet utanför med stor avkoppling när man arbetat en hel dag. Hotellet är bra planerat och med bara tre våningar. Poolområdet är nära knutet till restaurangerna och bar, och är helt omgärdat av hotellbyggnaden.

Läge och transport

Hotellet ligger körmässigt på en bakgata, men är direkt anknutet till golfbanan. Bli inte orolig när taxin kör in på något som man tror är små obskyra gator för efter ett tag öppnar det upp sig och blir ett modernt stort IT-område med hotellet vid ena sidan. De flesta flyg från Europa landar och åker mitt i natten vilket gör att trp till/från flygplatsen bara tar ca 1h. Är man ute andra tider bör man räkna med minst 2h pga trafikläget.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheck etc går snabbt och effektivt. Det verkar som om alla vid frontdesk har gått trainee-program utomlands, för den Indiska dåliga servicen lyser med sin frånvaro här. Hotellet har ingen executive lounge och rummen verkar vara av nästan samma snitt allihop. Det finns således ingen spridning på rummen utan alla är stora och har bra standard.

Rummet

Svit av hög standard med mycket bra badrum, vardagsrum med kök och extra toalett. Separat rum med tvättmaskin.

Mat, dryck och faciliteter

Mat och dryck av bra klass. Servicen är professionell, men oerhört slö. Tex runt poolen kan man lätt vänta ½h för att någon ska komma och ta en beställning. Jag har bott på detta hotell några ggr och det är likadant varje gång. Priset togs nog en gång när en annan gäst slog på ficklampan i sin mobil och viftade och skrek i minst tio minuter på service och personalen till slut kom fram och undrade varför han gjorde så. -‘Jo, jag skulle gärna vilja ha en meny’…

Internetuppkoppling

Fungerade mycket bra. Bangalore är en stad med 10 miljoner invånare varav minst hälften jobbar inom IT-sektorn, så internet fungerar överlag mycket bra.

Prisindikation

SEK 1100

Slutsats

Ett mycket bra och prisvärt Hilton hotell med rum, mat och dryck av bra kvalité, men med en extremt långsam servicepersonal. Man kan gnissla tänder över detta, men det kommer förmodligen inte bli bättre. Jag arbetade i Bangalore för 19 år sedan och det har inte förändrats ett smack.  Men som man säger, TII (=This Is India…)