Hotellbeskrivning

Hilton Americas Houston! Ett rejält, klassiskt Hilton hotell som med sina 1200 rum och 24 våningar ståtligt reser sig upp mot Downtowns skyline. Hotellet är inte bara pampigt från utsidan utan när man kliver in genom entrén möts man av en miljö som känns väldigt påkostad. Det är väldigt högt till tak, samt golv och pelare i marmor. Rakt fram ligger stora baren och till vänster finns incheckningsdiskarna. Just entrén upplevs som väldigt påkostad.
Hotellet var min bas under 8 dagar när jag jobbade på en konferens på George R. Brown Convention Center.

Läge och transport

Hotellet ligger i Downtown Houston. George R. Brown Convention Center ligger precis bredvid hotellet och är anslutet via två stycken glasbroar på andra resp tredje våningen. För den sportintresserade så finns basket- och eventarenen Toyota Center hundra meter från hotellet. Knappa kilometern bort finns även Minute Maid Park, hemmaarenan för baseballaget Houston Astros.

Området runt hotellet domineras mest av andra hotell samt kontorsbyggnader. Är man intresserad av shopping rekommenderas en taxi till Gallerian, kostar cirka 20USD. Från flygplasten tog jag taxi till hotellet. Resan tog cirka 30 minuter och kostade runt 60USD.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckningen gick hyfsat smidigt. Fick hjälp av en trevlig kille som gjorde sitt bästa och till slut lyckades göra att jag kunde ha samma rum och nyckel under mina 8 nätter, även att det var 4 olika bokningar.

Servicen överlag på hotellet var väldigt bra och trevlig. På vån 3 ligger en UPS Store som jag utnyttjade hårt. Jag hade många leveranser som kom till hotellet, och de samlade paketen och ordnade även med leverans till hotellrummet

Rummet

Rummet var ett Executive Twin Room på 23:e våningen. Rummet var fräscht och välstädat! Rummet hade 2 stora, riktigt sköna sängar med typ 6 kuddar per säng. Skrivbordet var rejält tilltaget och hade en stenskiva. På andra sidan skrivbordsdelen fanns det två puffar vilket gjorde att man kunde sitta 3 personer vid skrivbordet för att antingen äta eller ha ett mindre möte. Utsikten var väldigt härlig, flertalet skyskrapor lyste upp i kvällsmörkret. Hos städpersonalen fanns det en fäbless för att vika handdukar i mönster inne på toaletten. Det upplevdes väldigt påkostat och lite lyxigt i början men till slut blev jag mer irriterad att behöva krångla ur duschtvålen ut den vikta handduken så for man skulle duscha.

Mat, dryck och faciliteter

Frukost intogs varje morgon uppe i loungen. Loungen är belägen på 19:e våningen och är väldigt rymlig. Även att hotellet var slutsålt var det aldrig fullt där inne. På eftermiddagarna serverades även hor d’oeuvres samt snack i loungen. Det var allt ifrån lasagne, köttbullar, kycklingvingar till pajer och rätterna alternerades. Det fanns även ostar, kex och frukter. Vatten och läsk var gratis medan alkoholhaltiga drycker köptes i baren.

Jag testade även den stora baren på entréplan samt den restaurang som låg till höger om baren. Menyn var den samma på båda ställen, så egentligen valde man bara på om man ville sitta i barmiljö eller i restaurangmiljö. Club Sandwishen kan jag rekommendera, smakade riktigt bra och prisvärd.

På 24:e våningen fanns ett SPA samt gym. Gymmet var stort och väl utrustat med allehanda konditionsmaskiner. Alla maskiner var riktade ut mot fönstren så det var en härlig utsikt som de som tränade erbjöds.

En trappa upp kom man till simbassängen. Här fann en 25m bassäng samt en bubbelpool. Även här stora glaspartier och härlig utsikt. Det fanns även en terrass som man kunde gå ut och sola på.

Prisindikation

500USD

Slutsats

Ett Hilton hotell som erbjuder det mesta. Stort, bra standard och påkostat höjer stämningsfaktorn. Ska man vara på konferens i Convention Centret så är detta det absolut bästa hotellet, då man kan gå dit från hotellet via gångbron. Jag kan absolut rekommendera hotellet och kommer bo här igen om jag är i Houston.