Hotellbeskrivning

Centralt beläget hotell i centrala Helsingfors. Bodde primärt där 29-31/1 2016 för att jag och min far skulle på ett kvällsmöte i Helsingfors samt att det fanns tillgång till Club Carlson Wknd Extend-1Nt-Standard Room (EMEA 2 for 1)

Läge och transport

Hotellet ligger i kvarteret Kampen på Runebergsgatan 2. Det är lite drygt 100 m till Kampen Metrostation, ca. 300 m till Kamppi Köpcentrum och dryga kilometern till Järnvägsstationen. Är man intresserad av konst så ligger Helsingfors konstmuseum 200 m bort samma med Tennis palatset om man gillar sådant.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Incheckning samt utcheckning gick väldigt smärtfritt, lite dåligt med svenska språket men annars en trevlig upplevelse. Som CCG medlem så blev jag uppgraderad till ett business class rum vilket ju va trevligt med tanke på att jag endast betalade för en natt.

Rummet

Rummet var ett ganska ”typiskt Radisson Blu” rum tycker jag, halvmörka ädelträ paneler mot ljusa väggar och golv. Toaletten gick i något som jag skulle beskriva som ”Hilton stil”, grå spräcklig marmor var det genomgående temat (tycker jag man finner ganska ofta i Hilton hotell toaletter), fräscht men kanske ingen WOW upplevelse direkt. Rummet hade också Nespresso kaffebryggare samt vattenkokare för The drinkaren, badrockar ingick.

Mat, dryck och faciliteter

Restaurangen utnyttjade vi inte förutom frukosten, vilken var helt ok. Lobby baren frekventerade vi dock båda kvällar.

Internetuppkoppling

Uppkopplingen var helt ok och gratis över hela hotellet, gjorde inga storverk över nätet så till lite slö surfade fungerade det perfekt.

Prisindikation

109 €/natt (Standard rum)

Slutsats

Riktigt bra hotell med central placering i Helsingfors. Vill man vara lite kritisk så kanske det känns lite ”stelt/sterilt”, inte lika mysigt som många andra Radisson hotell kan kännas, tex. Radisson Blu Alexanteri eller Plaza.