Hotellbeskrivning

Copper Hill, finlandsfärjan på toppen av stugbyn Björnen intill Åre. Man hamnar där ibland. För att sova en natt eller döda lite tid.

Läge och transport

Det går matartrafik från receptionen i Björnen upp till hotellet. Men att ta sig dit från OSD är rätt meckigt. Man måste boka en bussbiljett i förväg. Det är ännu värre att ta sig till OSD från Copper Hill.

Incheckning/Utcheckning, service och statusförmåner

Personalen i receptionen är trevlig och hjälpsam. Man får ofta vänta lite när många kommer eller åker samtidigt. Mitt silverkort på Choice gav mig restaurangcheck och kanske rumsuppgradering. Överlag är personalen trevlig, även i frukostmatsalen och baren.

Rummet

Jag bodde med utsikt mot dalen. Stora skyltfönster och utgång till jättelik delad terrass vid parkeringen. TVn funkar bra med Playstation som lånas i repan. Badrummet var fräscht om än lite mörkt. Helt OK inredning.

Mat, dryck och faciliteter

Restaurangen är ofta fullbokad. Man kan få en habil burgare i baren. Frukosten blandar högt och lågt. Hade den varit fräschare så hade det varit toppklass för utbudet är fint.

Det många gör utan att bo på hotellet är att köpa frukost + spa för ca 350 kr. Spaet är fruktansvärt trist. Varje gång jag varit där har det varit kaos i omklädningsrummet. Trångt, blött och skitigt på golvet. Trasiga duschar. Saknade eller trasiga duschproduktförpackningar. Och blött överallt på golvet.

I själva spaet finns en ljummen liten pool och en lite varmare plaskdamm med ett djup på ca 50 cm. Där finns också en lite sliten bastu och en ofräsch bubbelpool utomhus. Men jag har aldrig sett någon personal någonstans på hela spa-avdelningen!

Gymmet nås via en diger promenad genom trapphus och utrymningsvägar. Där finns ok grejer men inget fönster. Och man måste möblera om för att kunna använda maskinerna.

Internetuppkoppling

Uppkopplingen fungerar dåligt och kräver en lapp från repan.

Prisindikation

2500 kr

Slutsats

Jag kan rekommendera Copper Hill för den som vill ta av sig pjäxorna en stund och råkar vara i närheten. Men att åka ditt enkom vore ett misstag. Särskilt om man gör det för att gå på spa.